poniedziałek, 10 września 2012

Krewetki Tygrysie na Przystawkę




Proponujemy krewetki tygrysie na przystawkę. Danie jest bardzo efektowne w sam raz, na rozpoczęcie kolacji złożonej z ryb i owoców morza. 
Owoce morza odawane w przystawkach nie wymagają wielu składników. Tak też jest i w tym przypadku. Smak zaaromatyzownej rozmarynem oliwy został pogłębiony białym winem, a całe danie zostało oprószone solą gruboziarnistą. 
Użyta sól określana jest jako słodka, co oznacza, że w jej składzie znajdują się małe ilości gorzkich soli czyli siarczanu magnezu, wapnia, potasu. Na talerzu ślicznie błyszczy.  

Do przygotowania przystawki użyto krewetek surowych i zamrożonych.  



Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij  TUTAJ

8 komentarzy:

  1. Jako amatorka krewetek krzyczę głośno tak :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają rewelacyjnie... ale chyba nie wyjęłaś im tej czarnej niteczki z przewodem pokarmowym...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Fakt, nie!
      Nie wiem na czym polega sprawa, ponieważ te miały "przewodzik" kompletnie czysty. Innym razem kupiłam krewetki, ale bez głowy z których wyjmowałam przewodzik zarówno z plecków i z brzuszka :) Do tych spraw przywiązuję dużą uwagę.

      Pozdrawiamy serdecznie

      Tapenda

      Usuń
    2. ja wyjmuje..

      Usuń
  3. Frutti di mare, moje ulubione i do tego jeszcze z instrukcją.

    OdpowiedzUsuń
  4. Kocham krewetki! Uwielbiam je szczególnie gdy są podane w całości, ze wszystkimi nóżkami i czółkami. Wcale mi one nie przeszkadzają, bo lubię je sama obierać :)

    Pozdrawiam Was serdecznie,
    E.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...