niedziela, 11 listopada 2012

Risotto z Serową wkładką







Pysznie mija jesienny wieczór w dobrym towarzystwie, z kieliszkiem czerwonego wina, które jak nigdy, stanowi dopełnienie dla kremowego żółtego risotto.

Kremowa konsystencja została osiągnięta, w tym przypadku, dzięki serowi Le Brin, który z powodzeniem, można zastąpić swoim ulubionym rodzajem miękkiego sera.
Myli się ten, kto myśli, że ser dodaje się do risotto w czasie gotowania.
Serwowanie potrawy, to mały rytuał, który polega na przykryciu kawałka sera porcją bardzo gorącego risotto. W czasie, kiedy nalewane jest wino do kieliszków, temperatura ryżowej kołderki, stopi serową wkładkę.

Proste i pyszne połączenie. Polecamy




Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij   TUTAJ

13 komentarzy:

  1. Nie zanm tego sera, czy ma on jakiś charakterystyczny smak? Jest z mleka krowiego?
    Ciekawy sposób na zaserwowanie risotto, ale wolę jednak dodawać ser do gara :)
    Pozdrawiam :*

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak ten ser jest z krowiego mleka.
      Jestem przekonana, że jak spróbujesz podać w ten sposób risotto, to oszalejesz ze szczęścia, z tego powodu, że oprócz kremowej konsystencji, będziesz mogła się cieszyć również smakiem serowej pleśniowej skórki. Doznania wyrafinowane- dla smakoszy sera.
      I do tego ten kieliszek czerwonego wina, hmmm ... :)


      Pozdrawiamy serdecznie

      Tapenda

      Usuń
  2. wow jakie to musi być pyszne, uwielbiam takie sery choć tego jeszcze nie jadłam, bardzo fajny pomysł z serem!!

    OdpowiedzUsuń
  3. Risotto uwielbiam. Podkradnę ten sposób na nie. Mogę, prawda? ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. spox Drui, bierz i na zdrowie :D

      Pozdrawiamy serdecznie

      Tapenda

      Usuń
  4. Już się stęskniłam za Waszymi przepisami:-) I wiecie co, warto było czekać na takie pyszności, mam wielką słabość do serów:-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Faktycznie Marzenka ostatnio z Elą trochę zarobione byłyśmy. Mam nadzieję, że teraz będzie trochę lepiej, nawet jeśli za chwilę rozpoczniemy akcję " przewracania domu" na okoliczność świąt Bożego narodzenia.

      Pozdrawiamy serdecznie

      Tapenda

      Usuń
  5. dawno nie jadłam ryżu, smakowicie wygląda z tym serem

    OdpowiedzUsuń
  6. cudowne połączenie i znowu mam ochotę na risotto :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Wspaniała propozycja, bardzo podoba mi się ten pomysł :) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  8. Bardzo dobre i smaczne danie którego również i ja jestem wielką fanką. Jednak wiem że do tego typu potraw najlepiej jest używać zdecydowanie sztućców https://duka.com/pl/jedzenie-i-serwowanie-potraw/sztucce/sztucce-do-serwowania-potraw które służą specjalnie do serwowania potraw.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...