Pysznie mija jesienny wieczór w dobrym towarzystwie, z
kieliszkiem czerwonego wina, które jak nigdy, stanowi dopełnienie dla kremowego
żółtego risotto.
Kremowa konsystencja została osiągnięta, w tym przypadku,
dzięki serowi Le Brin, który z powodzeniem, można zastąpić swoim ulubionym
rodzajem miękkiego sera.
Myli się ten, kto myśli, że ser dodaje się do risotto w
czasie gotowania.
Serwowanie potrawy, to mały rytuał, który polega
na przykryciu kawałka sera porcją bardzo gorącego risotto. W czasie, kiedy
nalewane jest wino do kieliszków, temperatura ryżowej kołderki, stopi serową
wkładkę.
Proste i pyszne połączenie. Polecamy
Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl
Aby przejść do całego przepisu. Kliknij
TUTAJ
Nie zanm tego sera, czy ma on jakiś charakterystyczny smak? Jest z mleka krowiego?
OdpowiedzUsuńCiekawy sposób na zaserwowanie risotto, ale wolę jednak dodawać ser do gara :)
Pozdrawiam :*
Tak ten ser jest z krowiego mleka.
UsuńJestem przekonana, że jak spróbujesz podać w ten sposób risotto, to oszalejesz ze szczęścia, z tego powodu, że oprócz kremowej konsystencji, będziesz mogła się cieszyć również smakiem serowej pleśniowej skórki. Doznania wyrafinowane- dla smakoszy sera.
I do tego ten kieliszek czerwonego wina, hmmm ... :)
Pozdrawiamy serdecznie
Tapenda
wow jakie to musi być pyszne, uwielbiam takie sery choć tego jeszcze nie jadłam, bardzo fajny pomysł z serem!!
OdpowiedzUsuńRisotto uwielbiam. Podkradnę ten sposób na nie. Mogę, prawda? ;)
OdpowiedzUsuńspox Drui, bierz i na zdrowie :D
UsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda
Już się stęskniłam za Waszymi przepisami:-) I wiecie co, warto było czekać na takie pyszności, mam wielką słabość do serów:-)
OdpowiedzUsuńFaktycznie Marzenka ostatnio z Elą trochę zarobione byłyśmy. Mam nadzieję, że teraz będzie trochę lepiej, nawet jeśli za chwilę rozpoczniemy akcję " przewracania domu" na okoliczność świąt Bożego narodzenia.
UsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda
dawno nie jadłam ryżu, smakowicie wygląda z tym serem
OdpowiedzUsuńcudowne połączenie i znowu mam ochotę na risotto :)
OdpowiedzUsuń:D
UsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda
Wspaniała propozycja, bardzo podoba mi się ten pomysł :) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńLubię takie artykuły.
OdpowiedzUsuńBardzo dobre i smaczne danie którego również i ja jestem wielką fanką. Jednak wiem że do tego typu potraw najlepiej jest używać zdecydowanie sztućców https://duka.com/pl/jedzenie-i-serwowanie-potraw/sztucce/sztucce-do-serwowania-potraw które służą specjalnie do serwowania potraw.
OdpowiedzUsuń