Najczęściej używam dressingu klasycznego, czyli zimnego
sosu winegret składającego się z oliwy, octu, pieprzu i soli, który wzbogacam
ulubionymi przyprawami ziołowymi, czosnkiem, odrobiną musztardy itp. Proporcję
składników, dobieram „ na oko”
Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl
Aby przejść do całego przepisu. Kliknij
TUTAJ
uwielbiam ten sos :)
OdpowiedzUsuńMam shaker do sosu winegret, ale wcześniej mieszałam wszystkie składniki w małym słoiczku, polecam:-)!
OdpowiedzUsuńMoże kiedyś się dorobię:D
UsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda
Nie wyobrażam sobie jakiejkolwiek sałaty bez takiego podstawowego winegretu!
OdpowiedzUsuńRobię bardzo często. Najbardziej lubię z dodatkiem musztardy francuskiej i odrobiny miodu :)
OdpowiedzUsuńsos z takimi dodatkami też uwielbiam!
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda
i sałatka teraz nabierze idealne smaku :]
OdpowiedzUsuńdziekuje i pozdrawiam
OdpowiedzUsuń