piątek, 23 listopada 2012

Winegret. Dressing klasyczny do sałatek






Najczęściej używam dressingu klasycznego, czyli zimnego sosu winegret składającego się z oliwy, octu, pieprzu i soli, który wzbogacam ulubionymi przyprawami ziołowymi, czosnkiem, odrobiną musztardy itp. Proporcję składników, dobieram „ na oko” 


Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij   TUTAJ








8 komentarzy:

  1. Mam shaker do sosu winegret, ale wcześniej mieszałam wszystkie składniki w małym słoiczku, polecam:-)!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Może kiedyś się dorobię:D


      Pozdrawiamy serdecznie

      Tapenda

      Usuń
  2. Nie wyobrażam sobie jakiejkolwiek sałaty bez takiego podstawowego winegretu!

    OdpowiedzUsuń
  3. Robię bardzo często. Najbardziej lubię z dodatkiem musztardy francuskiej i odrobiny miodu :)

    OdpowiedzUsuń
  4. sos z takimi dodatkami też uwielbiam!

    Pozdrawiamy serdecznie

    Tapenda

    OdpowiedzUsuń
  5. i sałatka teraz nabierze idealne smaku :]

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...