wtorek, 23 kwietnia 2013

Wytrawny Warkocz Francuski







Uzależniająca przekąska, tak samo pyszna zaraz po wyjęciu z piekarnika, jak i na zimo.

Polecamy

Składniki:
-         1 rulon gotowego ciasta francuskiego
-         1 opakowanie sera ricotta ( 250 g)
-         szpinak, świeży lub mrożony ( w liściach lub siekany) ok. 2-3 łyżki
-         1 jajko
-         3-4 plastry dowolnej szynki
-         gałka muszkatołowa – do smaku
-         1 ząbek czosnku
-         Sól i czarny mielony pieprz do smaku


Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij  TUTAJ


9 komentarzy:

  1. Kasiu, z nieba mi spadłaś. W piątek mam gości i na przystawkę takie cudo zrobię:-))

    OdpowiedzUsuń
  2. Widać, że uzależnia! Pycha!

    OdpowiedzUsuń
  3. z takim nadzieniem musiało smakować:D

    OdpowiedzUsuń
  4. Jak ładnie wygląda, szkoda zjadać. ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mozna zjadać z zamkniętymi oczami ;-) i otworzyć dopiero jak już nic nie zostanie :D

      Usuń
  5. Wspaniałości! Żaden mistrz fryzjerski się do Waszego warkocza nie umywa :-P

    Serdeczne pozdrowionka!

    OdpowiedzUsuń
  6. Ulubiona potrawa mojej córci. Ale ja tak nie zawijałam ciasta. Cudo! Musze się nauczyć:)
    Pozdrawiam wiosennie!!!!

    OdpowiedzUsuń
  7. Przepis baaaaardzo polecamy; dziękujemy, że do nas wpadliście !

    Pozdrawiamy serdecznie

    Tapenda

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...