Po upieczeniu słodko- wytrawna. Określenie trochę się
wykluczające- nie wszystko jest jednak zawsze logiczne.
Dodatek polecany do dań przede wszystkim z grilla, mięs.
Bardzo dobrze się komponuje z innymi upieczonymi warzywami, serami, i z wieloma
różnymi przekąskami.
Składniki:
- cebula
ilość wg uznania.
Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl
Aby przejść do całego przepisu. Kliknij
TUTAJ
Tak prosto i pysznie! Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńJa uwielbiam pieczone w ten sposób ale szalotki. Gdy robię mięso z ziemniakami z piekarnika, to zawsze dorzucam kilka szalotek. Są pyszne.
OdpowiedzUsuńBardzo mi się podoba zestawik z ostatniego zdjęcia :)
też chętnie dorzucamy cebulę lub szlotki do ziemniaków, w zależności, co jest w lodówce.
UsuńKompozycja, która Ci sie podoba, jak sama widzisz, to podstawowe składniki, które znajdziesz w Lidelku i na parapecie własnej kuchni :D
Pozdrawiamy serdecznie
Tapedna
Ale sobie dogadzacie :-)
OdpowiedzUsuńno ba ! :D
UsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda
Podobnie można piec czosnek, całe główki przecięte na połowę. Pyszne!
OdpowiedzUsuńCzy Wy kobiety nauczycie sie wreszcie robic normalne przepisy? Najpierw tysiac slow opisujacych jakies sprzeczne smaki a potem skladniki w postaci cebuli. Serio do cebuli z piekarnika jest potrzebna cebula? Nie wiedzialem. W kazdym razie nadal nie wiem NAJWAZNIEJSZYCH rzeczy czyli czy kroic, czy piec cala, na ile stopni nastawic piekarnik, w jakim trybie i jak dlugo piec.
OdpowiedzUsuń