środa, 15 maja 2013

Cebula z piekarnika





Po upieczeniu słodko- wytrawna. Określenie trochę się wykluczające- nie wszystko jest jednak zawsze logiczne.
Dodatek polecany do dań przede wszystkim z grilla, mięs. Bardzo dobrze się komponuje z innymi upieczonymi warzywami, serami, i z wieloma różnymi przekąskami. 




Składniki:

- cebula ilość wg uznania.


Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij   TUTAJ

7 komentarzy:

  1. Tak prosto i pysznie! Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja uwielbiam pieczone w ten sposób ale szalotki. Gdy robię mięso z ziemniakami z piekarnika, to zawsze dorzucam kilka szalotek. Są pyszne.
    Bardzo mi się podoba zestawik z ostatniego zdjęcia :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. też chętnie dorzucamy cebulę lub szlotki do ziemniaków, w zależności, co jest w lodówce.
      Kompozycja, która Ci sie podoba, jak sama widzisz, to podstawowe składniki, które znajdziesz w Lidelku i na parapecie własnej kuchni :D

      Pozdrawiamy serdecznie

      Tapedna

      Usuń
  3. Ale sobie dogadzacie :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. no ba ! :D

      Pozdrawiamy serdecznie

      Tapenda

      Usuń
  4. Podobnie można piec czosnek, całe główki przecięte na połowę. Pyszne!

    OdpowiedzUsuń
  5. Czy Wy kobiety nauczycie sie wreszcie robic normalne przepisy? Najpierw tysiac slow opisujacych jakies sprzeczne smaki a potem skladniki w postaci cebuli. Serio do cebuli z piekarnika jest potrzebna cebula? Nie wiedzialem. W kazdym razie nadal nie wiem NAJWAZNIEJSZYCH rzeczy czyli czy kroic, czy piec cala, na ile stopni nastawic piekarnik, w jakim trybie i jak dlugo piec.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...