środa, 15 maja 2013

Cebula z piekarnika





Po upieczeniu słodko- wytrawna. Określenie trochę się wykluczające- nie wszystko jest jednak zawsze logiczne.
Dodatek polecany do dań przede wszystkim z grilla, mięs. Bardzo dobrze się komponuje z innymi upieczonymi warzywami, serami, i z wieloma różnymi przekąskami. 




Składniki:

- cebula ilość wg uznania.


Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij   TUTAJ

7 komentarzy:

  1. Tak prosto i pysznie! Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja uwielbiam pieczone w ten sposób ale szalotki. Gdy robię mięso z ziemniakami z piekarnika, to zawsze dorzucam kilka szalotek. Są pyszne.
    Bardzo mi się podoba zestawik z ostatniego zdjęcia :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. też chętnie dorzucamy cebulę lub szlotki do ziemniaków, w zależności, co jest w lodówce.
      Kompozycja, która Ci sie podoba, jak sama widzisz, to podstawowe składniki, które znajdziesz w Lidelku i na parapecie własnej kuchni :D

      Pozdrawiamy serdecznie

      Tapedna

      Usuń
  3. Ale sobie dogadzacie :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Podobnie można piec czosnek, całe główki przecięte na połowę. Pyszne!

    OdpowiedzUsuń
  5. Czy Wy kobiety nauczycie sie wreszcie robic normalne przepisy? Najpierw tysiac slow opisujacych jakies sprzeczne smaki a potem skladniki w postaci cebuli. Serio do cebuli z piekarnika jest potrzebna cebula? Nie wiedzialem. W kazdym razie nadal nie wiem NAJWAZNIEJSZYCH rzeczy czyli czy kroic, czy piec cala, na ile stopni nastawic piekarnik, w jakim trybie i jak dlugo piec.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...