Składniki:
· -
10 kotlecików cielęcych o wadze 40-90 g
· -
10 plasterków szynki długodojrzewającej
· -
10 listków szałwii ( świeżej)
· -
50 g masła
· - ok. 200 ml białego wina
· - sól i czarny mielony pieprz do smaku
· -
wykałaczki
Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl
Aby przejść do całego przepisu. Kliknij
TUTAJ
Już miałam iść spaść, a mi tu po oczach takimi pysznościami rzucacie;-)) Będziecie mnie miały dzisiaj na sumieniu, bo nie zasnę zapewne...
OdpowiedzUsuńMarzenka, przepis musisz wypróbować...
UsuńWtedy będziesz mieć spokojność :D
Pozdrawiamy serdecznie
Tapenda
Cielęcinka "PALCE LIZAĆ" !!!!!!!!!!!!
OdpowiedzUsuńWiem co piszę ;)
Pozdro!
Fakt, pycha i do tego te pyreczki. Mniam !
UsuńPozdr
Kasia
Rewelacja! Piękne Dziewczyny na zdjęciach! Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńboskie zdjęcia, boskich dziewczyn z pysznych jedzonkiem:)
OdpowiedzUsuńCudownie radosna atmosfera Waszych zdjęć i dań. Tę potrawę zrobię niebawem, idealnie wpisuje się w nurt dań ulubionych mojej Połówki. Uściski przesyłam!!
OdpowiedzUsuńZ pewnością kolacja- we dwoje, będzie udana.
Usuń100% gwarancji ;)
Pozdrawiamy serdecznie
Tapenda
Ależ u Was smacznie!Już czuję te aromaty i dobre winko i fajne towarzystwo...Wy z Poznania dziołszki?Kurde nie po drodze, ale kiedyś się wproszę!!!
OdpowiedzUsuńMiłego dnia,
Agata
To zależy skąd dokąd jedziesz ? :)
UsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda
Posso assaggiarne un po`? Sembrano buone
OdpowiedzUsuńSi, perche no ! :D
UsuńSaluti
Tapenda
Uwielbiam wszystkie Dania z szalwia!
OdpowiedzUsuńhej, teraz wiemy, że lubisz włoszczyznę, tak samo, jak my.... bagietki :D
UsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda
kasiu S. Przez pomyłkę nacisnelam nie ten guzik w moderacji komentarzy i twoj komentarz zniknął pod wpisem o sercach truskawkowych u mnie. Z poczuciem winy próbowałam drania odzyskać ale nic.... W czelusciach internetowych kabli zniknęło! Za co ogromnie przepraszam i przeprosiny zamieszcze pod moim wpisem....
UsuńNie ma problemu. jeszcze nie raz do ciebie wpadnę :D
UsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda
cudowne to Wasze wspólne pichcenie !! tylko pozazdrościć :)
OdpowiedzUsuńja szałwię do wątróbki kilka razy używałam, było smacznie, ale Wasza propozycja wygląda przepysznie !
A miałyście mnie zaprosić ;)
OdpowiedzUsuń100% na FB, zrobiłam to osobiście :)
UsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda
ale pyszny pomysł
OdpowiedzUsuń