Filetowanie gotowej ryby- świetna sprawa. Tak sprawioną rybę można od razu podawać na talerzu z ulubionymi dodatkami. Konsumpcja dań rybnych wymaga nabycia umiejętności filetowania i to bez wyjątku.
Należy również wziąć pod uwagę, że większość dań rybnych wymaga wyfiletowania ryby, a wszystko po to, aby ości i skóra nie zakłóciły konsumpcji całego dania w skład którego wchodzą sosy i dodatki, które są przecież dumą kucharza.
Jeśli filetuje się więcej ryb, zalecamy włożyć talerze na moment do gorącego piekarnika, w ten sposób fileciki pozostaną jeszcze długo ciepłe.
Do wykonania wszsytkich czynności będą potrzebne 2 łyżki stołowe.
odciąć głowę za skrzelami
Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl
Aby przejść do całego przepisu. Kliknij
TUTAJ
I jaki porządek na talerzu...:-)) Pozdrawiam serdecznie :-)
OdpowiedzUsuńPodoba mi się, mnie to coraz lepiej wychodzi hihihi
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie poradnikowe posty!
OdpowiedzUsuńpamiętam, jak pierwszy raz to robiłam... rany, nie dość, że na talerzu
widniało istne pobojowisko, to i na stole wokół zupełnie, jakby
przeszedł jakiś rybny huragan!
Karmelitko, to może Ty wieloryba filetowałaś :)
UsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda
Moim dzieciakom pokażę te zdjęcia jako instruktaż obsługi dzisiejszego obiadu :) / całkiem serio to piszę :) /
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie ...
Pokaż :D !
UsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda
No, nareszcie jak człowiek zjem następna rybę! A nie jak do tej pory - talerzowe wygibasy, których rezultat był taki jak u Karmel-itki :-P
OdpowiedzUsuńhaha :D
UsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda
Dziękujemy, że do nas wpadliście !
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda
uwielbiam ryby
OdpowiedzUsuńnie wiem jak to sie stalo , że moj komentarz się dodał..................jestem widocznie zarejestrowana ...............czy moze być inna ryba , nie mam juz urlopu coby polecieć do toskanii tak myslałam o pstragu? co wy na to? kochana TAPENDO
OdpowiedzUsuńNajważniejsze, że komentarz się dodał, a jak, to już tajemnica internetu ;)
UsuńPstrąg to zacna ryba, więc co sie ma nie udać.
Układ kostny zgoła inny ( prosze się nie ździwić, ale też się da rybę wyfiletować tym sposobem. Ba, innego nie ma :D
Pozdrawiamy serdecznie
Tapenda