poniedziałek, 27 maja 2013

Saltimbocca Alla Romana






Składniki:


·        -  10 kotlecików cielęcych o wadze 40-90 g
·        -  10 plasterków szynki długodojrzewającej
·        -  10 listków szałwii ( świeżej)
·        -  50 g masła
·        - ok. 200 ml białego wina
·        -  sól i czarny mielony pieprz do smaku
·        -  wykałaczki



Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij   TUTAJ

20 komentarzy:

  1. Już miałam iść spaść, a mi tu po oczach takimi pysznościami rzucacie;-)) Będziecie mnie miały dzisiaj na sumieniu, bo nie zasnę zapewne...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Marzenka, przepis musisz wypróbować...
      Wtedy będziesz mieć spokojność :D


      Pozdrawiamy serdecznie

      Tapenda

      Usuń
  2. Cielęcinka "PALCE LIZAĆ" !!!!!!!!!!!!
    Wiem co piszę ;)
    Pozdro!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Fakt, pycha i do tego te pyreczki. Mniam !

      Pozdr

      Kasia

      Usuń
  3. Rewelacja! Piękne Dziewczyny na zdjęciach! Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  4. boskie zdjęcia, boskich dziewczyn z pysznych jedzonkiem:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Cudownie radosna atmosfera Waszych zdjęć i dań. Tę potrawę zrobię niebawem, idealnie wpisuje się w nurt dań ulubionych mojej Połówki. Uściski przesyłam!!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Z pewnością kolacja- we dwoje, będzie udana.
      100% gwarancji ;)

      Pozdrawiamy serdecznie

      Tapenda

      Usuń
  6. Ależ u Was smacznie!Już czuję te aromaty i dobre winko i fajne towarzystwo...Wy z Poznania dziołszki?Kurde nie po drodze, ale kiedyś się wproszę!!!

    Miłego dnia,

    Agata

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To zależy skąd dokąd jedziesz ? :)

      Pozdrawiamy serdecznie

      Tapenda

      Usuń
  7. Posso assaggiarne un po`? Sembrano buone

    OdpowiedzUsuń
  8. Uwielbiam wszystkie Dania z szalwia!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. hej, teraz wiemy, że lubisz włoszczyznę, tak samo, jak my.... bagietki :D

      Pozdrawiamy serdecznie

      Tapenda

      Usuń
    2. kasiu S. Przez pomyłkę nacisnelam nie ten guzik w moderacji komentarzy i twoj komentarz zniknął pod wpisem o sercach truskawkowych u mnie. Z poczuciem winy próbowałam drania odzyskać ale nic.... W czelusciach internetowych kabli zniknęło! Za co ogromnie przepraszam i przeprosiny zamieszcze pod moim wpisem....

      Usuń
    3. Nie ma problemu. jeszcze nie raz do ciebie wpadnę :D

      Pozdrawiamy serdecznie

      Tapenda

      Usuń
  9. cudowne to Wasze wspólne pichcenie !! tylko pozazdrościć :)
    ja szałwię do wątróbki kilka razy używałam, było smacznie, ale Wasza propozycja wygląda przepysznie !

    OdpowiedzUsuń
  10. A miałyście mnie zaprosić ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. 100% na FB, zrobiłam to osobiście :)


      Pozdrawiamy serdecznie

      Tapenda

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...