czwartek, 9 maja 2013

Stek z Polędwicy Wołowej z Serem Gorgonzola








Zaopatrzywszy się w dobry gatunek mięsa, nie sposób nie zrobić z nich steki. Poniżej przepis na stek podany z wyrazistym sosem wykonanym na bazie sera pleśniowego.


Składniki:

  • 2 steki z polędwicy wołowej, wysokość ok. 3-4 cm
  • 70 g sera pleśniowego typu gorgonzola
  • ok. 100 ml chudego mleka
  • czarny mielony pieprz do smaku

Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij  TUTAJ

 

8 komentarzy:

  1. Z takimi dodatkami to ja rozumiem! Pycha!

    OdpowiedzUsuń
  2. mmm.. podoba mi się.
    ba, za mało powiedziane. świetny przepis!
    i macie piękny termometr :]

    OdpowiedzUsuń
  3. już sobie wyobrażam ten smak:D:D:D poezja z takimi dodatkami:D

    OdpowiedzUsuń
  4. Satysfakcja gwarantowana !

    Pozdrawiamy serdecznie

    Tapenda

    OdpowiedzUsuń
  5. Mniami, uwielbiam steki :) Z takim sosem musiało smakować bosko :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ależ uczta, choć ja wolałabym medium well;-) A sosik boski:-)

    OdpowiedzUsuń
  7. Z Panem Stekiem i jego koleżanką Gorgonzollą chętnie się przywitam :-) Tak myslę, że chyba zapowiadają się w gości na przyszły weekend ;-)

    Serdeczne pozdrowienia!

    OdpowiedzUsuń
  8. Dobre rzeczy jecie dzisiaj:) aż mam smaka... Sos uwielbiam, dodaje jeszcze rozkruszony rozmaryn. Uwielbiam Wasz obiad.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...