Pomidory zapiekane w piekarniku to fantastyczna przystawka, szczególnie pożądana latem, kiedy pomidory są najsłodsze, najlepsze- po prostu, o tej porze roku, pomidory są najcudowniejsze. Przygotowanie pomidorów w tej wersji nie zabiera dużo czasu, za to danie bardzo wzbogaca codzienne menu. Przystawkę wykonaną z zapiekanych pomidorów polecamy podawać na zimno w
towarzystwie innych zapiekanych warzyw; świetnie również komponują się z mozzarellą,
szynką długodojrzewającą, fasolką, brokułami, kalafiorem, innymi słowy - LATO W PEŁNI, i pomidor rządzi !
Składniki: *
- kilka świeżych pomidorów
- bułka tarta- kilka łyżek
- oliwa EV- wg potrzeb
- kapary
- natka posztakowanej pietruszki lub bazylii
- sól i czarny mielony pieprz do smaku
*ilości
zależą od liczby oraz wielkości przygotowywanych pomidorów
Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl
Aby przejść do całego przepisu. Kliknij
TUTAJ
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz