sobota, 24 sierpnia 2013

Ciasto z owocami


Ciasto z serii "szybkie i łatwe" z sezonowymi owocami. Tapenda piekła z jagodami,  borówkami i brzoskwiniami. Z pewnością wypróbujemy z innymi owocami. Jedno jest pewne zawsze jest smaczne.
POLECAMY :):)



...brzoskwinie najlepiej obrać ze skórki





 SKŁADNIKI:

 4 jajka
 240g cukru
 240g margaryny KASIA
 1 łyżka cukru waniliowego
 240g mąki wrocławskiej
 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
 ok.1000g owoców
 płatki migdałowe


Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. 



Następnie dodać pozostałe składniki (z wyjątkiem owoców) i wszystko krótko zmiksować - do połączenia składników. Czasami ciasto wygląda na lekko zważone- nie zrażać się tym.





Wyłożyć blachę (31,5 cm x 22,5 cm) papierem do pieczenia, a następnie rozsmarować ciasto.


...rozłożyć przygotowane owoce


...posypać płatkami migdałowymi i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp.180 stopni przez ok.40 minut (do tzw. suchego patyczka).


Smacznego!!!



4 komentarze:

  1. normalnie łatwizna. Lubię takie pieczenie najbardzej :D !!

    Pozdrawiam
    Kasia

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciasta z cyklu "szybkie i łatwe" to zdecydowanie moja bajka ;)

    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  3. Dziewczyny, u Was jak zwykle ROZPUSTA! A, że ja 'konkretne' przepisy przeważnie wypróbowuję, to może w koncu czas na ciacho? Łatwe i szybkie, cudne

    OdpowiedzUsuń
  4. oj...cudne...i pyszne ;D ;D
    Pozdrawiamy WSZYSTKICH!!!!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...