Ciasto z serii "szybkie i łatwe" z sezonowymi owocami. Tapenda piekła z jagodami, borówkami i brzoskwiniami. Z pewnością wypróbujemy z innymi owocami. Jedno jest pewne zawsze jest smaczne.
POLECAMY :):)
...brzoskwinie najlepiej obrać ze skórki
SKŁADNIKI:
4 jajka
240g cukru
240g margaryny KASIA
1 łyżka cukru waniliowego
240g mąki wrocławskiej
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
ok.1000g owoców
płatki migdałowe
Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę.
Następnie dodać pozostałe składniki (z wyjątkiem owoców) i wszystko krótko zmiksować - do połączenia składników. Czasami ciasto wygląda na lekko zważone- nie zrażać się tym.
Wyłożyć blachę (31,5 cm x 22,5 cm) papierem do pieczenia, a następnie rozsmarować ciasto.
...rozłożyć przygotowane owoce
...posypać płatkami migdałowymi i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp.180 stopni przez ok.40 minut (do tzw. suchego patyczka).
Smacznego!!!
normalnie łatwizna. Lubię takie pieczenie najbardzej :D !!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Kasia
Ciasta z cyklu "szybkie i łatwe" to zdecydowanie moja bajka ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
Dziewczyny, u Was jak zwykle ROZPUSTA! A, że ja 'konkretne' przepisy przeważnie wypróbowuję, to może w koncu czas na ciacho? Łatwe i szybkie, cudne
OdpowiedzUsuńoj...cudne...i pyszne ;D ;D
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy WSZYSTKICH!!!!