Łosoś to bardzo wdzięczna ryba, która znakomicie sprawdza
się w carpaccio. Nie pierwszy raz wykorzystujemy łososia do przygotowania
zimnej przystawki, i zapewne nie będzie to ostatni raz, gdyż zawsze całość wzbudza nasz zachwyt.
Tę wersję carpaccio wykonałyśmy na facebooku w naszym cyklu ”
Kochamy piątki – gotujemy na żywo” Jeśli ktoś ma ochotę w piątki gotować razem
z nami, zapraszamy do pulubienia naszego fanpaga, szczególnie, że proponujemy zawsze innowacyjne propozycje.
A wracając do carpaccio.
To jedno z tych dań, które spróbujesz i
chcesz więcej. Fantastyczne połączenie doprawionego surówego łososia, jabłka ( Granny Smith) czerwonego grejfriuta,
cienkich jak pergamin pałtków cebuli i pistacji. Całość zwięczona pudrowym dressingiem, uzyskanym dzięki szczypcie (większej)
cynamonu. Prawdziwa delicja, na piękny wieczór w gronie serdecznych przyjaciół. Polecamy.
Składniki:
- świeży filet z łososia- ilość wg potrzeb
- cytryny- 2 sztuki
- grejfruit- 1 sztuka
- jabłko ( Granny Smith)- 1 sztuka
- czerowna cebula – 1 mała sztuka
- pistacje- kilka sztuk
- czarny mielony pieprz
- sól gruboziarnista
Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl
Aby przejść do całego przepisu. Kliknij TUTAJ
Ojeju jak to ładnie wygląda:) Fajny pomysł z tym cynamonem;)
OdpowiedzUsuńBardzo smakowite, pyszne składniki :)
OdpowiedzUsuńPrzepięknie podane! Brawo :)
OdpowiedzUsuńprezentuje się wyśmienicie :) nabrałam ochoty :D pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńZnakomite i całkiem łatwe, najwięcej zabawy z krojeniem - trzeba naostrzyć noże :)
OdpowiedzUsuńBardzo sugestywne zdjęcia. Bardzo smacznie to prezentujecie. Czuję, jakbym jadła te pyszności
OdpowiedzUsuńDziękujemy, że do NAs wpadliście
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda