środa, 4 września 2013

Carpaccio z łososia II. Przepis krok po kroku.





Łosoś to bardzo wdzięczna ryba, która znakomicie sprawdza się w carpaccio. Nie pierwszy raz wykorzystujemy łososia do przygotowania zimnej przystawki, i zapewne nie będzie to ostatni raz, gdyż zawsze całość wzbudza nasz zachwyt. 
Tę wersję carpaccio wykonałyśmy na facebooku w naszym cyklu ” Kochamy piątki – gotujemy na żywo” Jeśli ktoś ma ochotę w piątki gotować razem z nami, zapraszamy do pulubienia naszego fanpaga, szczególnie, że proponujemy zawsze innowacyjne propozycje.
A wracając do carpaccio.  To jedno z tych dań, które spróbujesz i chcesz więcej. Fantastyczne połączenie doprawionego surówego łososia, jabłka ( Granny Smith) czerwonego grejfriuta, cienkich jak pergamin pałtków cebuli i pistacji. Całość  zwięczona pudrowym dressingiem, uzyskanym dzięki szczypcie (większej) cynamonu. Prawdziwa delicja, na piękny wieczór w gronie serdecznych przyjaciół. Polecamy.


Składniki:

  • świeży filet z łososia- ilość wg potrzeb
  •  cytryny- 2 sztuki 
  •  grejfruit- 1 sztuka
  •  jabłko ( Granny Smith)- 1 sztuka 
  •  czerowna cebula – 1 mała sztuka
  •  pistacje- kilka sztuk 
  •  czarny mielony pieprz
  •  sól gruboziarnista


Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij  TUTAJ



7 komentarzy:

  1. Ojeju jak to ładnie wygląda:) Fajny pomysł z tym cynamonem;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo smakowite, pyszne składniki :)

    OdpowiedzUsuń
  3. prezentuje się wyśmienicie :) nabrałam ochoty :D pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  4. Znakomite i całkiem łatwe, najwięcej zabawy z krojeniem - trzeba naostrzyć noże :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo sugestywne zdjęcia. Bardzo smacznie to prezentujecie. Czuję, jakbym jadła te pyszności

    OdpowiedzUsuń
  6. Dziękujemy, że do NAs wpadliście

    Pozdrawiamy serdecznie
    Tapenda

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...