Przez dwa dnia „ piałam” z zachwytu po kolacji z mozzarellą w roli głównej. Można by
jeszcze tak piać do dziś, kiedyś jednak należy przestać :)
Danie zostało ochrzczone nazwą Mozzarella Margherita, i choć to nie jest pizza na cienkim cieście, czyli nasza ulubiona wersja włoskiego przysmaku, to jednak
konsumpcja tej kompozycji całkowicie zaspokoiła nasze " chciejstwo"
Danie zawiera wszystkie składniki, które wchodzą w skład rasowej pizzy Margherity, przede wszytkim rozkosznie ciągnące się plasterki mozzarelli oraz przyprawiony oregano pomidorowy sosik. Kawałek ugrillowanej bagietki zastąpił spód pizzy. Całość " podkręcona" została anchois, bo Pizza Siciliana, czyli Margherita z kaparami, anchois i zielonymi oliwkami to numer dwa na liście naszych Ulubionych z włoskiego menu.
Niebo w gębie. Koniecznie do wypróbowania.
Danie zawiera wszystkie składniki, które wchodzą w skład rasowej pizzy Margherity, przede wszytkim rozkosznie ciągnące się plasterki mozzarelli oraz przyprawiony oregano pomidorowy sosik. Kawałek ugrillowanej bagietki zastąpił spód pizzy. Całość " podkręcona" została anchois, bo Pizza Siciliana, czyli Margherita z kaparami, anchois i zielonymi oliwkami to numer dwa na liście naszych Ulubionych z włoskiego menu.
Niebo w gębie. Koniecznie do wypróbowania.
Składniki:
- mozzarella – ilość wg potrzeb
- puszka krojonych pomidorów
- oliwa EV- kilka łyżek
- 2-3 fileciki anchois lub wg uznania ( opcja)
- suszone oregano- 1 łyżeczka
- płatki chilli – ilość wg uznania
- czosnek- 2 ząbki
- tarta bułka
Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl
Aby przejść do całego przepisu. Kliknij
TUTAJ
Jak zwykle u Was pyszności:-) Pozdrawiam serdecznie:-)
OdpowiedzUsuńKurde!Ja tu do Was z zaproszeniem, bo u mnie beza z malinami, a Wy na nie lubicie patrzeć, a tu u Was takie pyszne jedzenie, że ja bezę to mam w nosie, a zostaję tu u was! :)
OdpowiedzUsuńmy twoją Pavlovą, to za każdym razem byśmy w całości zżarły, taka jest cudna. Powstrzymuje nas tylko fakt, że lubimy z goły brzuchem po mieście łazić :D
UsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda
Yh to musi być dopiero Smak ;] ja - oczarowana ;]
OdpowiedzUsuńCudo! Cudo! otwieram okno i pieję. Robię w piątek i koniec i bomba.
OdpowiedzUsuńDybka, przepłucz gadło szałowią, bo będziesz piać !!!
Usuńwiemy, że lubisz smaczki, wieć potraktuj anchois, jako obowiązowy składnik !! :D
Pozdrawiamy serdecznie
Tapenda
rzeczywiście przepis fajny, dziękuję za odwiedziny. Zastanawiam się czemu nie byłam u Was wcześniej? Fajne smaki u Was:)
OdpowiedzUsuńNo baa,
Usuńnie rzucamy słów na wiatr :D
Pozdrawiamy serdecznie
Tapenda