Kalafiorowa zapiekanka, to danie jednogarnkowe. Wszystkie użyte w niej składniki, a jest ich tylko kilka, fantastycznie się zharmonizowały z kalafiorem. Nasza propozycja nie wymaga użycia ciężkiego beszmelu, zamiast niego proponujemy użyć ulubionego gatunku startego sera. Ser oprócz oczywistego faktu związania zapiekanki, doda jej swoistego smaczku. Kalafior z wody, podawany z sadzonym jajeczkiem, jakkolwiek równie pyszne danie, w konkursie doznań kulinarnych, nie ma szans z tą propozycją.
Składaniki:
- kalafior- 1 sztuka
- pieczarki- kilka sztuk
- groszek konserwowy- 1 puszka
- czosnek- 2- 3 ząbki
- ulubiony gatunek sera- ilość wg uznania ( zazwyczj kilka łyżek)
- ulubiona szynka lub boczek- 2-4 plasterki
- oliwa EV- 3-4 łyżki
- sól i czarny mielony pieprz do smaku
Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl
Aby przejść do całego przepisu. Kliknij TUTAJ
kalafiora uwielbiam więc i ten pomysł na zapiekankę bardzo mi się podoba:) przepis zapisuję!
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy pomysł :) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńKalafior w tym towarzystwie musi smakować znakomicie! Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńO jak ja lubię dania jednogarnkowe!!!! Kurczę, ciekawe jak ten kalafior smakuje, ja ciągle tylko gotowany i gotowany....
OdpowiedzUsuńSuper sposób na kalafiora:)
OdpowiedzUsuńGwarantujemy pełną satysfakcję- same się przekonacie :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda
Właśnie wynalazłam Twój przepis i zrobilam dzisiaj na obiad.
OdpowiedzUsuńPyyycha;-) Dziękuje i pozdrawiam.
Cieszymy się, że smakowało :D
UsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda
Dzisiaj robię :)
OdpowiedzUsuńSuperancko !! :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda