Dorsz w pomarańczach, to kolejna nasza propozycja dla przygotowania bardzo smacznego dorsza. Są przepisy w których wszystko gra, tak od A-Z, i ten przepis to jeden z nich- pomarańcza na górze i pomarańcza na dole, po środku ryba i masło, a w tle tymianek. Jako dodatek przygotowałyśmy pieczone ziemniaki z rozmarynem, w planach mamy powtórzyć te delicję z polentą- z pewnością obroni z sukcesem- mamy do tego nosa :)
Na szczególną atencję zasługuję kruszonka składająca się z ciabatty, startej skórki pomarańczy oraz tymianku- jest zachwycająca.
Składniki:
- filety dorsza- użyto plędwiczek- 150 gr
- ciabatta- 2-3 kromki
- tymianek- 1 gałązka ( świeży lub mrożony)
- pomarańcza- 1 sztuka
- masło- wg uznania ( lepiej więcej niż mniej)
- oliwa EV - kilka kropel
- sól do smaku
Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl
Aby przejść do całego przepisu. Kliknij TUTAJ
Królewska rybka!
OdpowiedzUsuńświetna ryba!:) przyrządzę taką mężowi, bo od dawna jakaś ciekawa ryba za nim chodzi:) ta będzie idealna!
OdpowiedzUsuńAle zapach...mmm a smak!!!! :)
OdpowiedzUsuńSmaczny przepis!!!
To lubię! ryby jak najbardziej....
OdpowiedzUsuńPrezentuje się niezwykle elegancko, pasuje na każdą okazję:-) Pycha:-)! Pozdrowionka:-)
OdpowiedzUsuńi jak smakowało:)?
OdpowiedzUsuńu nas, z uwagi na działające sito cenzury, nie przechodzą przepisy, pod którymi nie podpisujemy się obiema rękami !
UsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda
Dziękujemy, że Nas odwiedziliście ! :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda
dzisiaj własnie robie tego dorsza.wszystkie składniki posiadam , zaraz musi pojawić się ochota na zrobienie dopiję tylko kawę i zabieram się do pracy pozdrawiam życzę miłej niedzieli halina
OdpowiedzUsuń