Przedstawiamy przepis zjawiskowej i pysznej kompozycji składającej się z krewetek, rukoli, fenkułu i parmezanu. Danie to jest bardzo popularną przystawką we Włoszech, najczęściej serwowaną w restauracjach wyspecjalizowanych w daniach rybnych. Połączenie anyżowego smaku fenkułu, pikantnej rukoli, słonego sera oraz krewetek jest zawsze zwieńczone prostym cytrynowym dressingiem. Często można spotkać również tę przystawkę w wersji z selerem naciowym.
Składniki: *
- krewetki- kilka sztuk
- fenkuł ( koper włoski)
- rukola- spora garść
- ser typu parmezan- ilość wg uznania.
- oliwa EV- kilka łyżek
- sok z cytryny- do smaku ( nie stosować octu)
- sól i czarny mielony pieprz do smaku
Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl
Aby przejść do całego przepisu. Kliknij TUTAJ
To bardzo pyszny widok! Uwielbiam!
OdpowiedzUsuńRukola i krewetki???? ZAWSZE !!!! O KAŻDEJ PORZE !!!
OdpowiedzUsuńSałatka wygląda GENIALNIE!!!! I pewnie tak smakuje :)
Pozdrawiam!
krewetki? uwielbiam! biorę cała michę tej przystawki:)
OdpowiedzUsuńRobie mniam, mniam! dziekuje za pomysl,
OdpowiedzUsuńFajna sałatka przypominająca o wiośnie :)
OdpowiedzUsuńMuszę koniecznie zrobić, zapewne popełnie Vaffanculo trochę zmieniając przepis, ale co tam!
OdpowiedzUsuńjesteśmy przekonane, że ta słatka w twoim wykonaniu nie " pójdzie się kochać", w końcu jesteś blogerką kulinarną i czujesz nosem, co mogą spowodować zmiany. Jesteśmy przekonane, że będzie jeszcze lepiej niż oryginał. Daj znać.
UsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda
Dziękujemy, że do nas wpadliście :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda