środa, 15 stycznia 2014

Krewetki Przepis na Przystawkę z Rukolą i Parmezanem.



Przedstawiamy przepis zjawiskowej i pysznej kompozycji składającej się z krewetek, rukoli, fenkułu i parmezanu. Danie to jest bardzo popularną przystawką we Włoszech, najczęściej serwowaną w restauracjach wyspecjalizowanych w daniach rybnych. Połączenie anyżowego smaku fenkułu, pikantnej rukoli, słonego sera oraz krewetek jest zawsze zwieńczone prostym cytrynowym dressingiem. Często można spotkać również tę przystawkę w wersji z selerem naciowym. 

Składniki: *
  • krewetki- kilka sztuk
  • fenkuł ( koper włoski)
  • rukola- spora garść
  • ser typu parmezan- ilość wg uznania.
Składniki na dressing:
  • oliwa EV- kilka łyżek
  • sok z cytryny- do smaku ( nie stosować octu)
  • sól i czarny mielony pieprz do smaku

Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij  TUTAJ

8 komentarzy:

  1. To bardzo pyszny widok! Uwielbiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. Rukola i krewetki???? ZAWSZE !!!! O KAŻDEJ PORZE !!!
    Sałatka wygląda GENIALNIE!!!! I pewnie tak smakuje :)
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  3. krewetki? uwielbiam! biorę cała michę tej przystawki:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Robie mniam, mniam! dziekuje za pomysl,

    OdpowiedzUsuń
  5. Fajna sałatka przypominająca o wiośnie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Muszę koniecznie zrobić, zapewne popełnie Vaffanculo trochę zmieniając przepis, ale co tam!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. jesteśmy przekonane, że ta słatka w twoim wykonaniu nie " pójdzie się kochać", w końcu jesteś blogerką kulinarną i czujesz nosem, co mogą spowodować zmiany. Jesteśmy przekonane, że będzie jeszcze lepiej niż oryginał. Daj znać.

      Pozdrawiamy serdecznie
      Tapenda

      Usuń
  7. Dziękujemy, że do nas wpadliście :D

    Pozdrawiamy serdecznie
    Tapenda

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...