Pyszne i łatwe ciasto... zwłaszcza dla wielbicieli kokosowego smaku.
Zapraszamy :):)
CIASTO CZEKOLADOWE :
przepis znajduje się TUTAJ
MASA KOKOSOWA:
500
ml mleka
0,5 szklanki cukru
200
g masła
250
g wiórków kokosowych
16
g cukru wanilinowego
oraz
400 ml kremówki
1 łyżka cukru
2 opakowania śmietan fixu
Mleko zagotować z cukrem i
cukrem wanilinowym.
Następnie wsypać kokos i
gotować do zgęstnienia masy (około 20 minut).
Do gorącej masy należy dodać
masło i mieszać łyżką masę, aby masło się rozpuściło. Masę
kokosową ostudzić(*).
Następnie ubić kremówkę z cukrem i śmietan fixem.
Ubitą kremówkę dodajemy do masy kokosowej i delikatnie mieszamy.
Na ciasto czekoladowe wykładamy masę kokosową i wyrównujemy, a następnie dekorujemy polewą czekoladową.
Smacznego !!!
wygląda świetnie;) przydałby mi się kawałek do kawy:D
OdpowiedzUsuńCzęstuj się Kochana :):)
UsuńZapraszamy i pozdrawiamy !!!
Byłam pewna, że to sernik jak zobaczyłam zdjęcie:-). Wygląda mega apetycznie!!!
OdpowiedzUsuń:) a tu zmytłka....kokos...serdeczności Olimpia :):)
UsuńDziękujemy i zapraszamy!!!
no własnie to była czarodziejska sztuczka z tym kremem, tez myślałam, że to masa serowa.... bo taka ciemna masa jestem, hi hi :D
UsuńPozdrawiam
Kasia
Od dawna juz szukam takiego przepisu...dziękuję:)
OdpowiedzUsuńPodobnie robię bounty cake:) ale nie dodaje kremówki. Skosztowałabym tego cudeńka:)
OdpowiedzUsuńMiłej niedzieli:)
Łał! Co za pyszności!
OdpowiedzUsuńzjawiskowo wygląda:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam kokosowe smaki, a ciasto wygląda bosko, więc najchętniej teraz wyciągnęłabym łapkę i się poczęstowała kawałkiem :-)
OdpowiedzUsuńO jej, co za boskie połączenie!
OdpowiedzUsuńW smaku ok ale kompletnie nie trzyma sie "kupy", rozwala się masa wiórkowa; to normalne czy coś źle poszło? Hmmm
OdpowiedzUsuńNa jaką blachę te proporcje? Bo wygląda pysznie!
OdpowiedzUsuńRozmiar formy to 24x 34 cm ...pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńSuper, dzięki :)
OdpowiedzUsuń