Sezon na szparagi nie jest długi. Owszem szparagi można zamrozić, aby cieszyć się nimi później; jednak jak wszystko, również szpargi smakują najlpiej wiosną.
Przedstawiamy przepis na kompozycję złożoną ze szparagów oraz bitek drobiowych. Danie opiera się na klasycznych i sprawdzonych składnikach. Tak więc drób został uperfumowany tymiankiem i skórką z cytryny, z kolei sos został wykonany z aromatycznego bulionu warzywnego lekko podkręconego białym winem. Konsytencja sosu została bardzo leciutko zagęszczona odrobiną mąki.
Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl
Aby przejść do całego przepisu. Kliknij TUTAJ
Uwielbiam szparagi i takie smakowe połączenia! Idealnie! Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńachh jakie połączenie, genialne!:) ze szparagami, to wszystko smakuje wybornie!
OdpowiedzUsuńWizualnie wygląda przepysznie :-) Fajnie, że sezon szparagowy nadchodzi:-)) Pozdrawiam serdecznie:-)
OdpowiedzUsuńZwłaszcza te zielone są PYSZNE i mało kalorii mają :)!!!! Muszę zrobić:)
OdpowiedzUsuńSeeerdeczności!
Uwielbiam szparagi, muszę je w końcu kupić i wykorzystać :) cudowne muszą być te bitki!
OdpowiedzUsuń