poniedziałek, 28 kwietnia 2014

Bitki drobiowe ze Szparagami




Sezon na szparagi nie jest długi. Owszem szparagi można zamrozić, aby cieszyć się nimi później; jednak jak wszystko, również szpargi smakują najlpiej wiosną. 

Przedstawiamy przepis na kompozycję złożoną ze szparagów oraz bitek drobiowych. Danie opiera się na klasycznych i sprawdzonych składnikach. Tak więc drób został uperfumowany tymiankiem i skórką z cytryny, z kolei sos został wykonany z aromatycznego bulionu warzywnego lekko podkręconego białym winem. Konsytencja sosu została bardzo leciutko zagęszczona odrobiną mąki. 


Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij TUTAJ

5 komentarzy:

  1. Uwielbiam szparagi i takie smakowe połączenia! Idealnie! Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. achh jakie połączenie, genialne!:) ze szparagami, to wszystko smakuje wybornie!

    OdpowiedzUsuń
  3. Wizualnie wygląda przepysznie :-) Fajnie, że sezon szparagowy nadchodzi:-)) Pozdrawiam serdecznie:-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Zwłaszcza te zielone są PYSZNE i mało kalorii mają :)!!!! Muszę zrobić:)
    Seeerdeczności!

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam szparagi, muszę je w końcu kupić i wykorzystać :) cudowne muszą być te bitki!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...