wtorek, 29 kwietnia 2014

Kalmary w Cytrynowym Dressingu



Kalmary w cytrynowym dressingu, podawane mocno schłodzone,  z dodatkiem selera naciowego, to bardzo udane i bardzo świeże połączenie. To również smak wakacji nad Adriatykiem. Skoro wszystkie składniki są już dostępne w Polsce, pozostaje nam z całą przyjemnością zdradzić tajemnicę przygotowania tej przystawki. 


Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij TUTAJ

 

Składniki:
  • kalmary tuby- 3 sztuki
  • seler naciowy- 4 łodygi
  • ziele angielskie- 5 ziaren
  • czarny pieprz- 5 ziaren
  • liść laurowy 3 sztuki
  • marchew- 1 sztuka
  • cebula- 1 sztuka
  • cytryna- 1 sztuka
  • oliwa EV- ok. 170 ml
  • sól i czarny mielony pieprz do smaku
  • natka pietruszki- 10 łyżka, świeża lub mrożona.

4 komentarze:

  1. Cudownie lekkie danie i te smakowicie wyglądające kalmary :)

    OdpowiedzUsuń
  2. z miłą chęcią skosztowałabym tych nowości, bo dla mnie te smaki, to nowość, rzadko kiedy poza krewetkami jadam takie rzeczy i w sumie, nawet nie wiem jak to się przyrządza;) chętnie podpatrzę i przestudiuję receptujrę, bo te kalmary wyglądają smakowicie. Bez zastanowienia.. biorę je!!!!!:D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Antenko, zdajemy sobie sprawę, że RP taka propozycja, to jest totalna egzotyka i niewątpliwie najlepiej było by, aby móc najpierw spróbować takie danie gotowe, aby móc ocenić smak. Nad Adriatykiem jest to porzystawka bardzo powszechna. Trzeba tylko pokonać lęk przed nieznanym :)

      Pozdrawiamy serdecznie
      Tapenda

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...