Sposobów dekorowania słodkości są dziesiątki. Plastyczna polewa czekoladowa oprócz oczywistych walorów smakowych posiada dodatkowo piękny połysk. W zależności od ilości żelatyny oraz czasu gotowania, czekolada jest bardziej lub mniej zwarta. Na podaną ilość składników proponujemy ok.10 g żelatyny.
Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl
Aby przejść do całego przepisu. Kliknij TUTAJ
Składniki: *
- 200 g cukru
- 75 g kakao
- 125 g śmietany 30%
- 1/8 l wody
- 10 g żelatyny
Brzmi ciekawie, muszę spróbować :) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńFajna ta Wasza polewa. Juz kiedyś o niej słyszałam, a teraz jak ją zobaczyłam...Pozdrawiam serdecznie:-)
OdpowiedzUsuńSuuuper efekt :)
OdpowiedzUsuńSerdeczności!!!
ciekawa ta polewa, muszę kiedyś spróbować :)
OdpowiedzUsuń