środa, 16 kwietnia 2014

Plastyczna Polewa Czekoladowa




Sposobów dekorowania słodkości są dziesiątki. Plastyczna polewa czekoladowa oprócz oczywistych walorów smakowych posiada dodatkowo piękny połysk. W zależności od ilości żelatyny oraz czasu gotowania, czekolada jest bardziej lub mniej zwarta. Na podaną ilość składników proponujemy ok.10 g  żelatyny.


Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij TUTAJ



Składniki: *
  • 200 g cukru
  • 75 g kakao
  • 125 g śmietany 30%
  • 1/8 l wody
  • 10 g żelatyny 

4 komentarze:

  1. Brzmi ciekawie, muszę spróbować :) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajna ta Wasza polewa. Juz kiedyś o niej słyszałam, a teraz jak ją zobaczyłam...Pozdrawiam serdecznie:-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Suuuper efekt :)
    Serdeczności!!!

    OdpowiedzUsuń
  4. ciekawa ta polewa, muszę kiedyś spróbować :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...