Połączenie pyrek ( ziemniaków) oraz białych szparagów gwarantuje rezultat kremowej zupy. Gęstość kremu uzależniona jest od proporcji składników.
Białe szparagi nadają zupie delikatności, z kolei ziemniaki to znakomity zagęszczacz. Dla dopełnienia smaku pozostaje przygotować lub zaopatrzyć się w dobry bulion warzywny.
Tak powstaje zupa krem ze szparagów.
Tak powstaje zupa krem ze szparagów.
Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl
Aby przejść do całego przepisu. Kliknij TUTAJ
Składniki:
- bulion warzywny - 1 litr
- białe szparagi- 500 g
- ziemniaki - 300 g
- masło- 1 łyżka
- cebula- 1 sztuka
- sól i czarny mielony pieprz do smaku
Bardzo lubię takie zupy! Szparagowa to bardzo ulubiona, a dodatek pyrek faktycznie gwarantuje, że zupka wychodzi pysznie kremowa :) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńwygląda bardzo smacznie, lubię kremy:)
OdpowiedzUsuńW zeszłym roku po raz pierwszy spróbowałam zupy z białych szparagów i jej smak przypadł mi bardzo do gustu. W tym roku jeszcze zupy nie gotowałam, ale patrząc na Waszą już wiem że muszę ugotować i to szybko:-)
OdpowiedzUsuńObowiązkowo, bo sezon nie trwa wiecznie ! :)
UsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda
Uwielbiam. W sezonie szparagowym chętnie zamieszkałabym w Poznaniu.
OdpowiedzUsuńDziękujemy za odwiedziny i polecamy się na przyszłość.
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda
OdpowiedzUsuńBardzo pysznie wygląda :)))