piątek, 9 maja 2014

Zupa Szparagowa- Krem






Połączenie pyrek ( ziemniaków) oraz białych szparagów gwarantuje rezultat kremowej zupy. Gęstość kremu uzależniona jest od proporcji składników.   

Białe szparagi nadają zupie delikatności, z kolei ziemniaki to znakomity zagęszczacz. Dla dopełnienia smaku pozostaje przygotować lub zaopatrzyć się w dobry bulion warzywny

Tak powstaje zupa krem ze szparagów. 




Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij  TUTAJ



Składniki:
  • bulion warzywny - 1 litr
  • białe szparagi- 500 g
  • ziemniaki - 300 g
  • masło- 1 łyżka
  • cebula- 1 sztuka
  • sól i czarny mielony pieprz do smaku

7 komentarzy:

  1. Bardzo lubię takie zupy! Szparagowa to bardzo ulubiona, a dodatek pyrek faktycznie gwarantuje, że zupka wychodzi pysznie kremowa :) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. wygląda bardzo smacznie, lubię kremy:)

    OdpowiedzUsuń
  3. W zeszłym roku po raz pierwszy spróbowałam zupy z białych szparagów i jej smak przypadł mi bardzo do gustu. W tym roku jeszcze zupy nie gotowałam, ale patrząc na Waszą już wiem że muszę ugotować i to szybko:-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Obowiązkowo, bo sezon nie trwa wiecznie ! :)

      Pozdrawiamy serdecznie
      Tapenda

      Usuń
  4. Uwielbiam. W sezonie szparagowym chętnie zamieszkałabym w Poznaniu.

    OdpowiedzUsuń
  5. Dziękujemy za odwiedziny i polecamy się na przyszłość.

    Pozdrawiamy serdecznie
    Tapenda

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...