niedziela, 6 lipca 2014

Małże z Makaronem, czyli prawdziwy morski smak



Niektóre przepisy są naprawdę magiczne, potrafią przywołać przyjemne wspomnienia, obrazy, zapachy i atmosferę. Makaron w sosie morskim to wspomnienie letniego upalnego wieczoru nad morzem. Kiedy przygotowujemy ten sos w domu, to nieustannie pochylamy się nad patelnią, aby poczuć aromat wakacji. 


Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij  TUTAJ

Składniki:
  • małże- 1 kg
  • oliwa EV- kilka łyżek
  • wino- 125 ml
  • czosnek- 4 ząbki
  • pomidory koktajlowe- 15 sztuk
  • natka pietruszki-  1 łyżka świeżej lub mrożonej
  • czarny mielony pieprz do smaku
  • makaron tagliatelle- 400 g*
* orientacyjna ilość na 4 osoby

4 komentarze:

  1. Kocham Wasz makaron:)

    Ale nie wiem o co Ci chodzi z tym masłem:) atakujesz wszystko co masłowo-śmietanowe;p

    Nie uważam, że masło wyklucza czosnek, czyżbyś zapomniała o maśle czosnkowym?:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dorota, tak masz absolutną słuszność w kwestii masła czosnkowego. Na swoje usprawiedliwienie ;) mogę tylko napisać, że moje mądrownie się nt. czosnku, śmietany masła odnosi się tylko do kuchni włoskiej oraz owoców morza przygotowywanych na włoską modłę.

      Bardzo cieszę się jak mogę przeczytać z konstruktywny komentarz :D

      Pozdrawiamy serdecznie
      Tapenda

      Usuń
  2. nie jadłam nigdy małży ale danie wygląda bardzo smacznie:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pycha! Ulubione smaki! Fantastycznie przygotowany!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...