Niektóre przepisy są naprawdę magiczne, potrafią przywołać przyjemne wspomnienia, obrazy, zapachy i atmosferę. Makaron w sosie morskim to wspomnienie letniego upalnego wieczoru nad morzem. Kiedy przygotowujemy ten sos w domu, to nieustannie pochylamy się nad patelnią, aby poczuć aromat wakacji.
Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl
Aby przejść do całego przepisu. Kliknij TUTAJ
Składniki:
- małże- 1 kg
- oliwa EV- kilka łyżek
- wino- 125 ml
- czosnek- 4 ząbki
- pomidory koktajlowe- 15 sztuk
- natka pietruszki- 1 łyżka świeżej lub mrożonej
- czarny mielony pieprz do smaku
- makaron tagliatelle- 400 g*
Kocham Wasz makaron:)
OdpowiedzUsuńAle nie wiem o co Ci chodzi z tym masłem:) atakujesz wszystko co masłowo-śmietanowe;p
Nie uważam, że masło wyklucza czosnek, czyżbyś zapomniała o maśle czosnkowym?:)
Dorota, tak masz absolutną słuszność w kwestii masła czosnkowego. Na swoje usprawiedliwienie ;) mogę tylko napisać, że moje mądrownie się nt. czosnku, śmietany masła odnosi się tylko do kuchni włoskiej oraz owoców morza przygotowywanych na włoską modłę.
UsuńBardzo cieszę się jak mogę przeczytać z konstruktywny komentarz :D
Pozdrawiamy serdecznie
Tapenda
nie jadłam nigdy małży ale danie wygląda bardzo smacznie:)
OdpowiedzUsuńPycha! Ulubione smaki! Fantastycznie przygotowany!
OdpowiedzUsuń