niedziela, 13 lipca 2014

Dorsz z Migdałową Posypką


Kilkanaście lat temu temu temat rybny nie wywoływał u nas zbytniego entuzjazmu. Możemy nawet powiedzieć, że ryby z powodu ości, były nawet synonimem " złego smaku". Od tego czasu minęły już lata świetlne i nauczyłyśmy się filetować ryby, zarówno surowe jak i te po obróbce termicznej. Tak więc teraz możemy się skupić, tak na serio,  nad kwestią ich przyrządzania.    


Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij  TUTAJ



Składniki: *
  • filet z dorsza- 1/2 kilograma
  • migdały- 15 sztuk lub we uznania
  • czarne oliwki- 10 sztuk lub wg uznania
  • tarta bułka- 2 łyżki
  • kapary- 1 łyżeczka
  • cebula 1/2 sztuki
  • czosnek- 2 ząbki
  • bazylia- 5 liści
  • oliwa EV- kilka łyżek, wg potrzeb
  • pomidorki koktajlowe- 10 sztuk
  • białe wino- 100 ml
  • sól i czarny mielony pieprz do smaku
* orientacyjna ilość na 2 osoby

Gotowe danie.

6 komentarzy:

  1. Cudowny ten dorsz, zjadłabym :)

    OdpowiedzUsuń
  2. nie noooo boski obiadek:) cudowna rybka bez dwóch zdań:)

    OdpowiedzUsuń
  3. łoooooo prrrrooooooszę chociaż kawałek :)
    ZJAWISKOWA RYBCIA!!!!
    Serdeczności :)

    OdpowiedzUsuń
  4. To musi być pyszne :-) zrobię takie danie :-) dziękuje za pomysł :-)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...