Kilkanaście lat temu temu temat rybny nie wywoływał u nas zbytniego entuzjazmu. Możemy nawet powiedzieć, że ryby z powodu ości, były nawet synonimem " złego smaku". Od tego czasu minęły już lata świetlne i nauczyłyśmy się filetować ryby, zarówno surowe jak i te po obróbce termicznej. Tak więc teraz możemy się skupić, tak na serio, nad kwestią ich przyrządzania.
Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl
Aby przejść do całego przepisu. Kliknij TUTAJ
- filet z dorsza- 1/2 kilograma
- migdały- 15 sztuk lub we uznania
- czarne oliwki- 10 sztuk lub wg uznania
- tarta bułka- 2 łyżki
- kapary- 1 łyżeczka
- cebula 1/2 sztuki
- czosnek- 2 ząbki
- bazylia- 5 liści
- oliwa EV- kilka łyżek, wg potrzeb
- pomidorki koktajlowe- 10 sztuk
- białe wino- 100 ml
- sól i czarny mielony pieprz do smaku
Gotowe danie.
Cudowny ten dorsz, zjadłabym :)
OdpowiedzUsuńciekayw pomysł na dorsza:)
OdpowiedzUsuńnie noooo boski obiadek:) cudowna rybka bez dwóch zdań:)
OdpowiedzUsuńłoooooo prrrrooooooszę chociaż kawałek :)
OdpowiedzUsuńZJAWISKOWA RYBCIA!!!!
Serdeczności :)
To musi być pyszne :-) zrobię takie danie :-) dziękuje za pomysł :-)
OdpowiedzUsuńnice blog
OdpowiedzUsuńHouse design company, beautiful villa design in Vietnam
You are looking for:
thiet ke biet thu
thiet ke nha
thiet ke biet thu dep
thiet ke nha dep