Nie zawsze musi być tak, że aby zjeść rybę z grilla musimy od razu rozpalać grilla. Aby przygotować rybę grillowaną można użyć patelni do grillowania. Efekt naprawdę jest wyśmienity i co należy podkreślić to w porównaniu z tradycyjnym grillowaniem, potrzebne jest znaczenie mniej czasu.
Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl
Aby przejść do całego przepisu. Kliknij TUTAJ
- ryba- 1 sztuka
- tarta bułka- 2 łyżki lub wg potrzeb
- oliwa EV- 2 łyżki lub wg potrzeb
- sól morka- szczypta
- natka pieruszki- 1 łyżeczka
- czarny mielony pieprz- do smaku
- cytyna- 1/4 sztuki
- rozmaryn - 2 gałązki, świeży lub mrożony
No piękna pyszna rybcia :) Czy to dorada?
OdpowiedzUsuńSerdeczności!!!
Tak to jest dorada, ale w ten sposób można zrobić praktycznie każdy ulubiony gatunek ryby.
UsuńPozdrawiam Kasia
ale pieknie upichcona rybka:) Pożeram ją samym wzrokiem:) mniammmm
OdpowiedzUsuńDrogie Panie! Uwielbiam Wasze przepisy :) Wszystko takie apetyczne i piękne :)
OdpowiedzUsuńNa pewno obiad wszystkim smakował - uwielbiam ryby w każdej postaci, a w takim towarzystwie - palce lizać! Czy lubisz łososia? Jeśli poszukiwałabyś przepisów go wykorzystujących, proponowałbym zajrzeć pod ten adres: https://mowisalmon.pl/przepisy/
OdpowiedzUsuń