piątek, 29 sierpnia 2014

Sercówki z Cieciorką i Rozmarynem



Połączenie sercówek, ciecierzycy z nutą rozmarynu- powiemy prawdę, to jest absolutny slow food. Jak wynika ze spisu składników, kompozycja łączy smaki morza oraz ziemi i jest prawdziwą perełką aromatu. Jak przystało również na prawdziwy slow food, również i ten skrywa swoją tajemnicę. W tym przypadku tajmnica dotyczy serowania oraz sposobu konsumcji.




Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij TUTAJ


Składniki:
  • świeże sercówki- 1 kg
  • ciecierzyca- 1 puszka ( 400 g )
  • anchois- 3 fileciki
  • cebula- 1 mała sztuka
  • białe wino 100 ml
  • woda- 100 ml
  • płatki ostrej papryki- do smaku ( opcja)
  • rozmaryn - 2 gałązki
  • oliwa EV- 5 łyżek lub wg potrzeb
  • sól- wg potrzeb 
znego !

5 komentarzy:

  1. Świetny wpis! :)

    Pozdrawiam

    _____________
    truskawkowa-fiesta.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. wygląda pięknie! :)
    zapraszam do mnie http://kulinarnyswiatrenaty.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  3. dodałam do obserwowanych, bardzo ładny blog :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Kasia!!! Błagam następnym razem w pudełko i ....adres znasz ;)
    <3 <3 <3 <3 <3 <3
    serdeczności ;)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...