Połączenie sercówek, ciecierzycy z nutą rozmarynu- powiemy prawdę, to jest absolutny slow food. Jak wynika ze spisu składników, kompozycja łączy smaki morza oraz ziemi i jest prawdziwą perełką aromatu. Jak przystało również na prawdziwy slow food, również i ten skrywa swoją tajemnicę. W tym przypadku tajmnica dotyczy serowania oraz sposobu konsumcji.
Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl
Aby przejść do całego przepisu. Kliknij TUTAJ
- świeże sercówki- 1 kg
- ciecierzyca- 1 puszka ( 400 g )
- anchois- 3 fileciki
- cebula- 1 mała sztuka
- białe wino 100 ml
- woda- 100 ml
- płatki ostrej papryki- do smaku ( opcja)
- rozmaryn - 2 gałązki
- oliwa EV- 5 łyżek lub wg potrzeb
- sól- wg potrzeb
Świetny wpis! :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
_____________
truskawkowa-fiesta.blogspot.com
wygląda pięknie! :)
OdpowiedzUsuńzapraszam do mnie http://kulinarnyswiatrenaty.blogspot.com/
dodałam do obserwowanych, bardzo ładny blog :)
OdpowiedzUsuńKasia!!! Błagam następnym razem w pudełko i ....adres znasz ;)
OdpowiedzUsuń<3 <3 <3 <3 <3 <3
serdeczności ;)
Super pomysl!
OdpowiedzUsuń