Faktem jest, że na stronie Tapenda mało jest przepisów wytrawnych w których skład wchodzi śmietana. Z łatwością się jednak z tego wytłumaczymy. Zasada jest taka, że śmietanę dodajemy tylko do przepisów, które tego wymagają. Na przykład sos do makaronu z szynką, dedykowałyśmy milusińskim. Wg naszej wiedzy, dzieci lubią łagodne smaki, zatem użycie słodkiej śmietany jest całkowicie uzasadnione. W odniesieniu do przepisów takich jak sos grzybowy do makaronu lub duszony królik., w uzależenieniu od polskiej tradycji kulinarnej, oczami wyobraźni widzimy na talerzu lawę śmietankowego sosu. Bez weryfikacji przepisu, niektóre osoby poczują się rozczarowane, kiedy odkryją, że śmietany nie dodałyśmy. Dajemy jednak 100 % gwarancji smaku, ponieważ proponujemy alternatywne składniki.
Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl
Aby przejść do całego przepisu. Kliknij TUTAJ
Składniki: *
- dorsz filety- 300 g
- masło- 1 łyżka
- musztarda- 1 łyżka lub wg potrzeb
- ukwaszona śmietana 18 % - 200 ml lub wg potrzeb
- mleko lub słodka śmietana- 3-4 łyżki
- mąka- 2 łyżki
- sól i czarny mielony pieprz do smaku
jak mi się zachciało takie rybki, to szok!!!!;)
OdpowiedzUsuńAle soso grzybowy nie do makaronu to już śmaieana u mnie jest obowiązkowa:-) Rybka pyszna, ja jestem świeżo po warsztatach rybnych i ciągle mam niedosyt ryb:-) A takie cuda robiliśmy;-) Poproszę bez tej kaszy porcyjkę:-)
OdpowiedzUsuńZ ryb cuda faktycznie można zrobić :D
UsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda
Cudownie wygląda ten dorsz! Pycha :)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy sos do rybki, muszę taki spróbować :-) pysznie wygląda cały zestaw :-) pozdrawiam :-)
OdpowiedzUsuń