Statystyczny Polak konsumuje 35 kg ziemniaków rocznie, co oznacza, że miesięczne saldo wynosi 3 kilogramy. Jako że ziemniaki w każdej postaci są przepyszne, dzienna racja 100 g jest naprawdę śmiesznie mała, właściwie wynosi ona tyle co nic :)
Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl
Aby przejść do całego przepisu. Kliknij TUTAJ
Składniki:
- ziemniaki- pół kilograma
- rozmaryn świeży lub mrożony- gałązka,
- słodka papryka- szczypta
- ostra papryka w płatkach- ilość wg potrzeb
- czarny mielony pieprz- do smaku
- oliwa lub olej do smażenia- kilka łyżek lub wg potrzeb
- sól morska- do smaku
Mój mąż smaży ziemniaki ale zazwyczaj surowe, w kostkę jak popkroi to też dość szybko są gotowe:-) Och, chwyciłabym porcyjkę, bo wyglądają bardzo apetycznie:-) Pozdrawiam serdecznie:-)
OdpowiedzUsuńSiła tkwi w prostocie. Zapraszam do dodania przepisu do mojej akcji Warzywa psiankowate 2014 :)
OdpowiedzUsuńChyba jestem statystycznym Polakiem. Bardzo lubię ziemniaki. :) W każdej postaci!
OdpowiedzUsuńTe smażone wyglądają pięknie :)
Lubię TAPENDOWE ziemniaki...niestety ograniczam ich spożycie :P.....
OdpowiedzUsuńrodzina się cieszy...więcej dla nich hahahaha ;D
pozdrawiam!!!
Zdecydowanie moje klimaty :)
OdpowiedzUsuńTakie ziemniaczki to ja zawsze i wszędzie!! Pycha!!
OdpowiedzUsuńUwielbiam pyrki. I często je robię :-) te wyglądają pysznie :-)
OdpowiedzUsuń