poniedziałek, 18 sierpnia 2014

Ziemniaki Ekspresowo





Statystyczny Polak konsumuje 35 kg ziemniaków rocznie, co oznacza, że miesięczne saldo wynosi 3 kilogramy. Jako że ziemniaki w każdej postaci są przepyszne, dzienna racja 100 g jest naprawdę śmiesznie mała, właściwie wynosi ona tyle co nic :)
 

Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij  TUTAJ




Składniki:
  • ziemniaki- pół kilograma
  • rozmaryn świeży lub mrożony- gałązka, 
  • słodka papryka- szczypta
  • ostra papryka w płatkach- ilość wg potrzeb
  • czarny mielony pieprz- do smaku
  • oliwa lub olej do smażenia- kilka łyżek lub wg potrzeb
  • sól morska- do smaku
Smacznego !

7 komentarzy:

  1. Mój mąż smaży ziemniaki ale zazwyczaj surowe, w kostkę jak popkroi to też dość szybko są gotowe:-) Och, chwyciłabym porcyjkę, bo wyglądają bardzo apetycznie:-) Pozdrawiam serdecznie:-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Siła tkwi w prostocie. Zapraszam do dodania przepisu do mojej akcji Warzywa psiankowate 2014 :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Chyba jestem statystycznym Polakiem. Bardzo lubię ziemniaki. :) W każdej postaci!
    Te smażone wyglądają pięknie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Lubię TAPENDOWE ziemniaki...niestety ograniczam ich spożycie :P.....
    rodzina się cieszy...więcej dla nich hahahaha ;D
    pozdrawiam!!!

    OdpowiedzUsuń
  5. Takie ziemniaczki to ja zawsze i wszędzie!! Pycha!!

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam pyrki. I często je robię :-) te wyglądają pysznie :-)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...