Pieczone warzywa z aromatyczną i chrupką posypką stanowią fantastyczny dodatek do dań min. grillowanych. Na przykład pieczone pomidory, cebula, cykoria oraz dzisiejszy przepis na pieczonego bakłażana polecamy szczególnie do dań mięsnych, z kolei delikatną pieczoną cukinię do dań rybnych.
Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl
Aby przejść do całego przepisu. Kliknij TUTAJ
- bakłażan- 1 sztuka
- tarta bułka- kilka łyżek wg potrzeb
- oliwa EV- kilka łyżek wg potrzeb
- natka pietruszki, świeża lub mrożona- 1 łyżeczka
- sól i czarny mielony pieprz- do smaku
BAKŁAŻAN ?!? biorę w ciemno ;)
OdpowiedzUsuńMiałam okazję jeść wersje gruzińską....też poezja!!!
Pozdrawiam!
Ja gruzińskiego bakłażana też bym wzięła w ciemno. Gruzini znają się na gotowaniu !
UsuńPozdrawiam
Kasia
Pyszne:-)! A ja każdego biorę w ciemno - bakłażana naturalnie:-)
OdpowiedzUsuńProste i na pewno smaczne. Zapraszam do dodania przepisu do mojej akcji Warzywa psiankowate 2014 :)
OdpowiedzUsuńMniam ale to musi być pyszne. Z chęcią wypróbuje. Pozdrawiam serdecznie :-)
OdpowiedzUsuńJa również chętnie się poczęstuję, dla mnie ta potrawa wystarczy za obiad :)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł na przystawkę na imprezę :)
OdpowiedzUsuń