piątek, 12 września 2014

Dorada z Grilla



Przygotowanie ryby na grillu nie jest w ogóle skomplikowane. Grillowanie ryb, to najłatwiejszy sposób obróbki ryb, który z powodzeniem można wykonać w warunkach domowych, bez potrzeby rozpalania ogrodowego grilla. Co więcej grillowanie w domu jest zawsze szybsze, nie wspominając że sprzątania jest o 100% mniej. Wartością dodaną jest również to, że w domowej kuchni rybę można ugrillować o każdej porze roku. 


Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij  TUTAJ



Składniki:
  • dorada- 1 sztuka
  • oliwa EV- 1 łyżka
  • czosnek- 2 ząbki
  • rozmaryn świeży lub mrożony- 5 gałązek
  • sól morska- 1/4 łyżeczki
  • cytryna- kilka kropli

6 komentarzy:

  1. biorę ją na kolację:) kocham takie rybki:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam grillowane rybki! Ta musi smakować wyśmienicie, po mistrzowsku!

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo pysznie wygląda ta dorada :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Prezentuje się bardzo pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. I mam ochotę na taką rybke:) Jesteś Kasiu mistrzynią ryb dla mnie :) z wypiekami na twarzy śledzę każdą rybkę na Twojej patelni:)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...