Ciasto pełne jest aromatów, dokładnie takich samych, z jakich słynie Sycylia. Tak się szczęśliwie składa, że wszystkie składniki dostępne są w Polsce. Propozycja jest absolutnym owocowym wulkanem, podkręconym aromatem skórki cytrynowej, pudrowego aromatu wanilii oraz mielonych migdałów, nadających ciastu teksturę. Wszystkie składniki i aromaty są harmonijne i wyraźnie wyczuwalne w smaku. Aby ciasto się podniosło, została dodana niewielka ilość mąki i tyleż samo proszku do pieczenia.
Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl
Aby przejść do całego przepisu. Kliknij TUTAJ
Składniki: *
- nektarynki- 300 g
- drobny cukier - 110 g
- masło- 90 g
- jajka- 2 sztuki
- migdały - 120 g
- mąka typ 450- 30 g
- skórka cytrynowa- 1 sztuka cytryny
- proszek do pieczenia- 1/4 łyżeczki
- sok z cytryny- 1 sztuka cytryny
- cukier - 50 g
- wanilia - 1/2 laski
Pycha ciacho, z podwójną ilością smakowity owocków :)
OdpowiedzUsuńAle to pysznie wygląda :-) mniam :-)
OdpowiedzUsuńja chcę, ja chcę.. podwójny kawałek:D
OdpowiedzUsuń