Wyznajemy zasadę, że biała kiełbasa jest nie tylko na Wielkanoc i nie tylko z chrzanem. Wykorzystując surową białą kiełbasę, wykonałyśmy przepyszny przepis, nawiązujący do gulaszu. Zatem jest sos pomidorowy, cebula, czosnek, aromatyczne liście laurowe, kapinka czerwonego wytrawnego wina i grzyby.
Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl
Aby przejść do całego przepisu. Kliknij TUTAJ
Składniki:
- biała kiełbasa surowa- 250 g
- pieczarki- 30 g
- suszone grzyby- 10-15 g
- cebula- 1 sztuka, mała
- czosnek- 2 ząbki
- liść laurowy- 2 sztuki
- czerwone wino- 100 ml
- koncentrat pomidorowy- 2 łyżki
- pomidory bez skórki- 420 ml (puszka)
- sól i czarny mielony pieprz do smaku
- olej- 10 łyżek
Mniam, smakowite połączenie!
OdpowiedzUsuńJaki fajny ten gulasz! Pycha :)
OdpowiedzUsuńUgotowalam wczoraj i wyszlo super - dzieki za nowy przepis;)
OdpowiedzUsuńŚwietnie, bardzo się cieszymy i dziękujemy za informację :D
UsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda
ja robię jutro , składniki mam. z czym to można zaserwować oprócz pieczywa?
OdpowiedzUsuńDodatki to juz kwestia gustu. Może być też zgrabniutka sałateczka z pomidorkami koktajlowymi, kawałeczkami ogórka marynowanego lub surowego ( bez pestek). Całośc polana dressingiem z oliwy + ocet winny+ oczywiście sól i pieprz. Chleb jednak proponujemy mieć w zasięgu ręki- warto mieć coś, czym będzie można zebrać z talerza ten boski sos, który powstanie na patelni.
UsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda