środa, 24 września 2014

Gulasz z Białą Kiełbasą i Grzybami



Wyznajemy zasadę, że biała kiełbasa jest nie tylko na Wielkanoc i nie tylko z chrzanem. Wykorzystując surową białą kiełbasę, wykonałyśmy przepyszny przepis, nawiązujący do gulaszu. Zatem jest sos pomidorowy, cebula, czosnek, aromatyczne liście laurowe, kapinka czerwonego wytrawnego wina i grzyby. 


Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij TUTAJ

 








Składniki:
  • biała kiełbasa surowa- 250 g
  • pieczarki- 30 g
  • suszone grzyby- 10-15 g 
  • cebula- 1 sztuka, mała
  • czosnek- 2 ząbki
  • liść laurowy- 2 sztuki
  • czerwone wino- 100 ml
  • koncentrat pomidorowy- 2 łyżki
  • pomidory bez skórki- 420 ml (puszka)
  • sól i czarny mielony pieprz do smaku
  • olej- 10 łyżek

6 komentarzy:

  1. Mniam, smakowite połączenie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Jaki fajny ten gulasz! Pycha :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ugotowalam wczoraj i wyszlo super - dzieki za nowy przepis;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Świetnie, bardzo się cieszymy i dziękujemy za informację :D

      Pozdrawiamy serdecznie
      Tapenda

      Usuń
  4. ja robię jutro , składniki mam. z czym to można zaserwować oprócz pieczywa?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dodatki to juz kwestia gustu. Może być też zgrabniutka sałateczka z pomidorkami koktajlowymi, kawałeczkami ogórka marynowanego lub surowego ( bez pestek). Całośc polana dressingiem z oliwy + ocet winny+ oczywiście sól i pieprz. Chleb jednak proponujemy mieć w zasięgu ręki- warto mieć coś, czym będzie można zebrać z talerza ten boski sos, który powstanie na patelni.

      Pozdrawiamy serdecznie
      Tapenda

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...