Niespodziewanie udało się nam nabyć świeże Czerwone Krewetki Głębinowe (Aristaeomorpha Foliacea). Skorpiaki tego gatunku słynną z wyśmienitej jakości mięsa- piękne, białe, zwarte mięso, można by rzec takie "kurczaki morskie" w pancerzu. Skąd dokładnie ów krewetki przyjechały do Poznania, tego nie wiemy, w każdym razie kierunków można wyznaczyć kilka. Mogło to być zarówno Morze Śródziemne, pd- wsch wybrzeże Afryki, Zatoka Meksykańska, jak również wody okalające Australię czy Nową Zelandię.
Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl
Aby przejść do całego przepisu. Kliknij TUTAJ
Składniki:
- krewetki "prawns"- 2 sztuki *
- czosnek - 1 ząbek
- natka zielonej pietruszki- 1 łyżeczka ( świeża lub mrożona)
- oliwa EV- 2 łyżki lub wg potrzeb
- sól i czarny mielony pieprz do smaku
Mniam! jak to dobrze, że jeszcze nie jadłam kolacji! pycha!
OdpowiedzUsuńsuper
OdpowiedzUsuńjak pięknie podane eleganckie danie:) achhhh
OdpowiedzUsuńPrawdziwa uczta! Mistrzostwo!
OdpowiedzUsuńSłów mi brak - ale uczta:-)
OdpowiedzUsuńwow, wow, wow! megastyczne :)
OdpowiedzUsuńŚŚŚŚŚliiinooootoook !!! :)
OdpowiedzUsuńSerdeczności:)
Przecudowne! Też bym chciał napotkać na takie piękne krewetki we Wrocławiu!
OdpowiedzUsuń