czwartek, 4 września 2014

Krewetki z Grilla


Niespodziewanie udało się nam nabyć świeże Czerwone Krewetki Głębinowe (Aristaeomorpha Foliacea). Skorpiaki tego gatunku słynną z wyśmienitej jakości mięsa- piękne, białe, zwarte mięso, można by rzec takie "kurczaki morskie" w pancerzu. Skąd dokładnie ów krewetki przyjechały do Poznania, tego nie wiemy, w każdym razie kierunków można wyznaczyć kilka. Mogło to być zarówno Morze Śródziemne, pd- wsch wybrzeże Afryki, Zatoka Meksykańska, jak również wody okalające Australię czy Nową Zelandię. 


Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij  TUTAJ


Składniki:
  • krewetki "prawns"- 2 sztuki *
  • czosnek - 1 ząbek
  • natka zielonej pietruszki- 1 łyżeczka ( świeża lub mrożona)
  • oliwa EV- 2 łyżki lub wg potrzeb
  • sól i czarny mielony pieprz do smaku

8 komentarzy:

  1. Mniam! jak to dobrze, że jeszcze nie jadłam kolacji! pycha!

    OdpowiedzUsuń
  2. jak pięknie podane eleganckie danie:) achhhh

    OdpowiedzUsuń
  3. Prawdziwa uczta! Mistrzostwo!

    OdpowiedzUsuń
  4. Słów mi brak - ale uczta:-)

    OdpowiedzUsuń
  5. ŚŚŚŚŚliiinooootoook !!! :)
    Serdeczności:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Przecudowne! Też bym chciał napotkać na takie piękne krewetki we Wrocławiu!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...