środa, 17 września 2014

Masa Marcepanowa Najłatwiej



Co do zasady, masę marcepanową tworzą dwa podstawowe składniki: mielone migdały bez skórki oraz cukier puder. Choć obecnie z łatwością można nabyć masę marcepanową w sklepach, warto wykonać ją domowym sumptem, tym bardziej że jest to zadanie niezmiernie łatwe, a poza tym domowa masa marcepanowa jest po prostu lepsza.


Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij  TUTAJ

Składniki: *
  • migdały - 200 g
  • cukier puder- 150 g
  • skórka z cytryny- 1 sztuka cytryny
  • sok z cytryny - 30 ml
  • aromat migdałowy- 5 kropli

8 komentarzy:

  1. Kiedyś robiłam jak była niedostepna. Teraz raczej kupuje w rożnych kolorach w specjalnym sklepie cukierniczym.

    OdpowiedzUsuń
  2. Taka domowa masa marcepanowa musi być pyszna :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Już za jakiś czas będzie mi potrzebny! Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  4. nigdy nie robiłam, a to takie proste:) zachowam przepis do świąt:) przyda się!!!:D

    OdpowiedzUsuń
  5. Za jakiś czas też będę robić masę marcepanową- do przełożenia piernika :) Zamiast wody - jak robię zazwyczaj- tym razem dodam, jak Ty, sok z cytryny- z tym dodatkiem przepis wydaje się dużo ciekawszy!

    OdpowiedzUsuń
  6. nie wiedziałam że to takie łatwe, uwielbiam masę marcepanową

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...