Okrągłe i mięciutkie Chlebki Pita, to typowe pieczywo popularne min. w Grecji oraz w większości krajów Bliskiego Wschodu. Chlebek wykonany jest z pszennej mąki, wody, drożdży, z dodatkiem oliwy i cukru. Wykonanie chlebka pita charakteryzuje dwuetapowy proces wyrastania ciasta. Pierwszy, po połączeniu wszytkich składników, zaś drugi etap po podziale ciasta na porcje czyli chlebki.
Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl
Aby przejść do całego przepisu. Kliknij TUTAJ
Sładniki:*
- mąka pszenna typ 550- 250 g
- woda- 200 ml
- olej- 20 ml
- świeże drożdże - 15 g
- sól- 5 g
- cukier- 5 g
Kasia, z nieba mi spadłaś, bo właśnie miałam szukać przepisu na pity:-)
OdpowiedzUsuńDomowe muszą smakować o niebo lepiej! :)
OdpowiedzUsuńWygląda genialnie, jak kupiony w sklepie :-) na pewno w przyszłości skorzystam z Twojego przepisu
OdpowiedzUsuńSą idealne!!!!
OdpowiedzUsuńbardzo, bardzo lubie !
OdpowiedzUsuńwyglądają wyśmienicie !
www.filizanka-smakow.blogspot.com
Mniam :-) zjadłabym taką pitę z kurczakiem i warzywami :-)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię :)
OdpowiedzUsuńswietne chlebki tez je robilam na blogu i sa proste a jakie smaczne
OdpowiedzUsuńboskie są te chlebki :)
OdpowiedzUsuńpyszne do domowych kebabów :) polecam
OdpowiedzUsuń