środa, 8 października 2014

Kotlety Mielone





Najlepsze kotlety mielone to po prostu kotlety wykonywane metodą domową tradycyjną. Metoda tradycyjna opierająca się na samodzielnym mieleniu składników, co daje o wiele większe możliwości, a to z kolei wpływa na smak oraz jakość kotletów. Jeśli mięso zostanie zmielone na sitku z dużymi otworami, kotlety nie będą posiadać zbitej struktury i będą naprawdę bardzo soczyste.  



Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij TUTAJ



Składniki: *
  • mięso szynka- 1 kg
  • surowy boczek wędzony- 250g
  • czerstwa bułka- 1 sztuka
  • cebula- 1 sztuka
  • czosnek- 1 ząbek
  • jajko- 2 sztuki
  • majeranek- 1 łyżeczka, suszony
  • woda- 2 łyżki
  • natka pietruszki- 1 łyżka
  • sól i czarny mielony pieprz do smaku
  • tłuszcz do smażenia- wg potrzeb
  • mąka - wg potrzeb

4 komentarze:

  1. Oj tak, mielone tylko domowe :)
    Też mielę z boczkiem. Do mielenia wrzucam od razu czosnek i cebulę - na przemian z mięsem :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Moja mama dodaje łyżkę śmietany, żeby po usmazeniu były wilgotne i miękkie ;-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. nasz rodowy przepis nie przewiduje śmietany, jednak jesteśmy przekonane, że Pani/Pana mama wie co robi :)'

      Pozdrawiamy serdecznie
      Tapenda

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...