piątek, 17 października 2014

Penne Arrabbiata- Tradycyjna Kuchnia Włoska



Penne arrabbiata ( penne all`arrabbiata) wywodzi się z rzymskiej tradycji kulinarnej. Obecnie sos rozpowszechniony jest na terytorium całej Italii i należy do kategorii sosów bardzo łatwych, i choć procedura oraz  poszczególne składniki mogą się różnić w zależności od regionu, prowincji resturacji i domu, to jedna rzecz jest wspólna, penne arrabbiata muszą być HOT- bardziej bardziej lub bardziej mniej.


Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij TUTAJ

Składniki:
  • makaron penne ( rurki) - 160 g
  • pomidory z puszki- 1 puszka, 400 ml
  • czosnek- 2 ząbki
  • oliwa EV- 10-15 łyżek
  • papryka z grupy chilli- wg upodobań
  • pieprz cayenne- wg upodobań
  • parmezan- do smaku
  • pietruszka- szczypta
  • Sól i pieprz do smaku

3 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...