Penne arrabbiata ( penne all`arrabbiata) wywodzi się z rzymskiej tradycji kulinarnej. Obecnie sos rozpowszechniony jest na terytorium całej Italii i należy do kategorii sosów bardzo łatwych, i choć procedura oraz poszczególne składniki mogą się różnić w zależności od regionu, prowincji resturacji i domu, to jedna rzecz jest wspólna, penne arrabbiata muszą być HOT- bardziej bardziej lub bardziej mniej.
Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl
Aby przejść do całego przepisu. Kliknij TUTAJ
Składniki:
- makaron penne ( rurki) - 160 g
- pomidory z puszki- 1 puszka, 400 ml
- czosnek- 2 ząbki
- oliwa EV- 10-15 łyżek
- papryka z grupy chilli- wg upodobań
- pieprz cayenne- wg upodobań
- parmezan- do smaku
- pietruszka- szczypta
- Sól i pieprz do smaku
Prosto, szybki i pysznie!
OdpowiedzUsuńsame pyszności ! :)
OdpowiedzUsuńwww.filizanka-smakow.blogspot.com
Pyszny makaron, mniam :)
OdpowiedzUsuń