Spaghetti z Pulpetami jest kwintesencją włoskiej kuchni. W każdej kuchni europejskiej kotlety mielone plasują się na pierwszym miejscu, co więcej każdy Europejczyk rozpoczyna swoją przygodę kulinarną od kotleta mielonego i choć by na codzień jadł świeże ostrygi, to i tak kotlet mielony będzie najukochańszym daniem kojarzonym z maminym i babcinym obiadkiem.
Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl
Aby przejść do całego przepisu. Kliknij TUTAJ
Składniki:
na pulpety *:
- mięso mielone wieprzowo/wołowe- 500 g
- parmezan-60 g
- czosnek- 1 ząbek
- sól i czarny mielony pieprz do smaku
- pietruszka- 1 łyżka
- jajko - 1 sztuka
- oliwa - 5 łyżek
- pomidory bez skórki- 2 puszki, 800 g
- seler naciowy - 1 łodyga
- cebula- 1 sztuka
- marchew- 1 sztuka
- oliwa EV- 5 łyżek
Wyśmienicie wygląda! :)
OdpowiedzUsuńWpraszam się, pyszności! Jak w bajce :)
OdpowiedzUsuńchętnie bym zjadła taki obiadek !
OdpowiedzUsuńSpaghetti w sam raz dla mnie :)
OdpowiedzUsuńU mnie nadwyżki nie da się zamrozić. Wszystko zjada mąż ;)
OdpowiedzUsuńjak zwykle tak apetycznie tutaj, że ślinka cieknie po podłodze:) wpraszam się na taki obiadek:)
OdpowiedzUsuńSmacznie jak zawsze, ja mogłabym jeść co najmniej raz w tygodniu taki obiadek.
OdpowiedzUsuń