wtorek, 21 października 2014

Spaghetti z Pulpetami



Spaghetti z Pulpetami jest kwintesencją włoskiej kuchni. W każdej kuchni europejskiej kotlety mielone plasują się na pierwszym miejscu, co więcej każdy Europejczyk rozpoczyna swoją przygodę kulinarną od kotleta mielonego i choć by na codzień jadł świeże ostrygi, to i tak kotlet mielony będzie  najukochańszym daniem kojarzonym z maminym i babcinym obiadkiem.


Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij TUTAJ


Składniki:

na pulpety *:
  • mięso mielone wieprzowo/wołowe- 500 g 
  • parmezan-60 g
  • czosnek- 1 ząbek
  • sól i czarny mielony pieprz do smaku
  • pietruszka- 1 łyżka
  • jajko - 1 sztuka
  • oliwa - 5 łyżek
na sos
  • pomidory bez skórki- 2 puszki, 800 g
  • seler naciowy - 1 łodyga
  • cebula- 1 sztuka
  • marchew- 1 sztuka
  • oliwa EV- 5 łyżek

7 komentarzy:

  1. Wpraszam się, pyszności! Jak w bajce :)

    OdpowiedzUsuń
  2. U mnie nadwyżki nie da się zamrozić. Wszystko zjada mąż ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. jak zwykle tak apetycznie tutaj, że ślinka cieknie po podłodze:) wpraszam się na taki obiadek:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Smacznie jak zawsze, ja mogłabym jeść co najmniej raz w tygodniu taki obiadek.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...