Steki wołowe w sosie winnym to szczególna kompozycja, którą należy wziąć pod uwagę przygotowując na przykład świąteczne lub okolicznościowe menu.
Clou przepisu stanowi sos wykonany na bazie wytrawnego czerwonego wina. Ponieważ każdy użyje tę markę winna, która jest dostępna lub która mu najbardziej smakuje, nasze zdanie sprowadza się do określenia celu, do którego należy zmierzać przygotowując sos winny.
Clou przepisu stanowi sos wykonany na bazie wytrawnego czerwonego wina. Ponieważ każdy użyje tę markę winna, która jest dostępna lub która mu najbardziej smakuje, nasze zdanie sprowadza się do określenia celu, do którego należy zmierzać przygotowując sos winny.
Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl
Aby przejść do całego przepisu. Kliknij TUTAJ
Składniki na sos
- wytrawne czerwone wino- 250 ml
- wywar- 100 ml
- ocet balsamiczny- 1 łyżka lub do smaku
- masło- 1 łyżka
- czarny mielony pieprz- do smaku
- cukier- do smaku
- steki- 2 sztuki
- ziemniaki - 4 sztuki
- szalotki- 2 sztuki
- tymianek- 2 gałązki, świeży lub mrożony
- tłuszcz do smażenia- wg potrzeb
- sól morska- do smaku
Ale pyszności serwujesz:-))
OdpowiedzUsuń