Musimy powiedzieć, że ciabatta wykonana według tego przepisu daje naprawdę dużo radości. Oprócz niesamowitej urody, pieczywo jest przesmaczne i przez kilka dni zachowuje świeżość, co w przypadku drożdżowego ciasta nie jest kwestią ani oczywistą ani gwarantowaną.
Ten przepis został przeniesiony na nową stronę
Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij TUTAJ
- mąka manitoba- 345 g
- mąka pszenna typ 500- 170 g
- sól- 10 g
- woda- 360 g
- świeże drożdże- 6 g
Świetna, szczegółowa instrukcja. :) Pysznie!
OdpowiedzUsuńSuper :-) aż zrobiłam się głodna. Muszę się rozejrzeć za taką mąką. Pozdrowionka :-)
OdpowiedzUsuńSmacznie i apetycznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńWspaniałe dziury! Do zrobienia koniecznie :))
OdpowiedzUsuńIdealne dziury! Pycha!
OdpowiedzUsuńkocham domową ciabatę :) a dziury są idealne !!
OdpowiedzUsuńświetnie Ci wyrosła:)
OdpowiedzUsuńmega dziury, mega zdjęcie, mega mój apetyt na tą ciabattę:D
OdpowiedzUsuńMniammm... poczułam głód ! Pozdrawiam - M.
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie pieczywo, mhmmm
OdpowiedzUsuń