środa, 5 listopada 2014

Ciabatta z Ogromnymi Dziurami


Musimy powiedzieć, że ciabatta wykonana według tego przepisu daje naprawdę dużo radości. Oprócz niesamowitej urody, pieczywo jest przesmaczne i przez kilka dni zachowuje świeżość, co w przypadku drożdżowego ciasta nie jest kwestią ani oczywistą ani gwarantowaną.


Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij TUTAJ


Składniki: *
  • mąka manitoba- 345 g
  • mąka pszenna typ 500- 170 g
  • sól- 10 g
  • woda- 360 g
  • świeże drożdże- 6 g

10 komentarzy:

  1. Świetna, szczegółowa instrukcja. :) Pysznie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Super :-) aż zrobiłam się głodna. Muszę się rozejrzeć za taką mąką. Pozdrowionka :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Smacznie i apetycznie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wspaniałe dziury! Do zrobienia koniecznie :))

    OdpowiedzUsuń
  5. kocham domową ciabatę :) a dziury są idealne !!

    OdpowiedzUsuń
  6. mega dziury, mega zdjęcie, mega mój apetyt na tą ciabattę:D

    OdpowiedzUsuń
  7. Mniammm... poczułam głód ! Pozdrawiam - M.

    OdpowiedzUsuń
  8. uwielbiam takie pieczywo, mhmmm

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...