Przepis wpisał się absolutnie w moje zachciewajki. Chleb pszenny bez wyrabiania, zamieszany łyżką, dojrzewający przez całą noc szklanych miskach, czyli w "robocie fotowoltaicznym", który można w każdej chwili rozbudować o dodatkowe piętra. Przepis jest bardzo łatwy, wystarczy wymieszać mąkę typu 750 i typu 500, dodać stosowną ilość drożdży, wody, soli i cukru. Przy tych parametrach, nie ma siły, ciasto pięknie wyrośnie.
Ten przepis został przeniesiony na nową stronę
Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij TUTAJ
- mąka typ 450/500 - 250 g
- mąka typ 750- 200 g
- sól- 10 g
- drożdże- 20 g, świeże
- woda- 300 g
- cukier- 5 g
Pyszny widok z rana! Miłego dnia!
OdpowiedzUsuńPiękny chleb! Zapisuję, spróbuję zrobić :)
OdpowiedzUsuńSuper Wam wyszedł :-) mniam :-) i te dziury :-) pozdrowionka :-)
OdpowiedzUsuń