piątek, 5 grudnia 2014

Chleb Pszenny Maniusi bez wyrabiania



Przepis wpisał się absolutnie w moje zachciewajki. Chleb pszenny bez wyrabiania, zamieszany łyżką, dojrzewający przez  całą noc szklanych miskach, czyli w "robocie fotowoltaicznym", który można w każdej chwili rozbudować o dodatkowe piętra. Przepis jest bardzo łatwy, wystarczy wymieszać mąkę typu 750 i typu 500, dodać stosowną ilość drożdży, wody, soli i cukru. Przy tych parametrach, nie ma siły, ciasto pięknie wyrośnie. 


Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij TUTAJ


Składniki:
  • mąka typ 450/500 - 250 g
  • mąka typ 750- 200 g
  • sól- 10 g
  • drożdże- 20 g, świeże
  • woda- 300 g
  • cukier- 5 g

3 komentarze:

  1. Pyszny widok z rana! Miłego dnia!

    OdpowiedzUsuń
  2. Piękny chleb! Zapisuję, spróbuję zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Super Wam wyszedł :-) mniam :-) i te dziury :-) pozdrowionka :-)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...