Jeżeli lubicie biały ser, serniki, ciasto francuskie i brzoskwinie,
to ta rolada jest dla Was :)
Zapraszamy!!!
SKŁADNKI:
3 jajka (2 do masy serowej)
2 łyżki budyniu waniliowego (w proszku)
400 g białego półtłustego sera
sok z pół cytryny
100 g cukru pudru
1 łyżeczka pasty waniliowej (lub opakowanie cukru waniliowego)
4-5 połówek brzoskwiń z puszki
1 opakowanie ciasta francuskiego
oraz
cukier trzcinowy i cukier puder do dekoracji
Zmielony ser, dwa jajka, pastę waniliową, cukier puder,
budyń w proszku oraz sok z cytryny miksujemy tylko do
połączenia składników.
Odcinamy kawałek ciasta i wycinamy foremką
kilka serc dużych i małych.
Na ciasto wykładamy masę serową,
a następnie układamy na niej połówki brzoskwiń.
Całość zwijamy w roladę,
delikatnie odwracamy roladę, aby złączenie ciasta było pod nią.
Dodatkowo całą roladę dokładnie zlepiamy, dociskając np. widelcem.
Teraz potrzebne będzie jajko. Należy je rozkłócić,
a następnie posmarować nim całą roladę.
Z wyciętych elementów układamy wzór i również traktujemy jajkiem.
Można posypać cukrem trzcinowym.
Tak przygotowaną roladę wkładamy do nagrzanego
(180 stopni termoobieg)
piekarnika na ok. 50 minut.
Przed podaniem delikatnie oprószamy cukrem pudrem.
Smacznego!!!
Piękna! :)
OdpowiedzUsuńhttp://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
Ależ kusząca!
OdpowiedzUsuńzdecydowanie porwałbym kawałek do kawki :)
OdpowiedzUsuńPysznie się prezentuje :-) mniam :-)
OdpowiedzUsuńNapiszę tak...wow ile w tym serca i miłości :) Pięknie się prezentuje, brawo :)
OdpowiedzUsuńŁał! Smaczny pomysł!
OdpowiedzUsuńKusi!
OdpowiedzUsuńAle to chyba nie jest francuski przepis bo tutaj nie ma twarogu w kawałkach ani tez budyniu...
OdpowiedzUsuńJa lubię, i to bardzo :) Boskie ciacho :)
OdpowiedzUsuń