środa, 20 maja 2015

Jak zrobić szpinak


Dziś rzecz o szpinaku. Zapewne szpinak to dla wielu z Was najgorsze skojarzenie przedszkolnych i szkolnych obiadków. Opowiemy Wam co zrobić, aby szpinak stał się prawdziwą delicją. Najpierw o składnikach które szpinak kocha. Takim składnikiem numer jeden jest masło, dobrze sprzedaje się również szpinak z dodatkiem śmietany. Wyrazistości, szpinakowi dodadzą płatki papryki, pieprz, czosnek oraz sok z cytryny. Jeśli dodacie do szpinaku wszystkie wymienione do tej pory składniki, już będziecie się głaskać po brzuchu. Szpinak przygotowany w ten sposób widzicie na zdjęciu powyżej, został on podany z kotlecikami saltimbocca alla Romana. Przepis znajduje się TUTAJ
 



Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij TUTAJ

Składniki: *
  • szpinak- 500 g
  • czosnek- 1 ząbek
  • masło- 100 g
  • papryka w płatkach- do smaku
  • pieprz i sól- do smaku
  • sok z cytryny- do smaku
  • woda- wg potrzeb
* 6 porcji

6 komentarzy:

  1. Szpinak lubi również dodatek pomarańczy w połączeniu z czosnkiem niebo w gębie. :) Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Świetnie dziękujemy za informację :)

      Pozdrawiamy serdecznie
      Tapenda

      Usuń
  2. u mnie też coś ze szpinaku :) szpinak the best :)))

    OdpowiedzUsuń
  3. Polecam ser feta i gałkę muszkatołową :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. bardzo superancka idea, dziękujemy za podpowiedź (y)

      Pozdrawiamy serdecznie
      Tapenda

      Usuń
  4. Szpinak ze wszystkim dobry... No prawie... Szczegolńie ten młody, wiosenny z malutkimi listkami.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...