środa, 29 lipca 2015

Zupa pomidorowa z lanymi kluseczkami



Zapraszamy na przepis na czystą zupę pomidorową z lanymi kluskami. Polecamy zrobić tę zupę na bazie wywaru drobiowego, który można bardzo łatwo przygotować używając do tego skrzydełek drobiowych oraz mnóstwa warzyw. Tak przygotowany wywar jest bardzo dobry i w zasadzie to on przesądza o smaku zupy. Więcej informacji na temat wywarów możecie przeczytać TUTAJ.
 


Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij TUTAJ,

Składniki na zupę:
  • cebula- 1 sztuka
  • czosnek- 2 ząbki
  • goździki- 10 sztuk
  • koncentrat pomidorowy- 2 łyżki
  • korzeń pietruszki- 1 sztuka
  • liście laurowe- 2 sztuki
  • marchew- 2 sztuki
  • pieprz ziarna- 5 sztuk
  • por- 1 sztuka
  • seler korzeniowy- 100 g
  • seler naciowy- 2 łodygi
  • skrzydełka kurczaka- 500 g
  • sól morska- do smaku
  • tymianek- 1 gałązka
  • woda- 2 litry
  • ziele angielskie- 4 sztuki
Składniki na lane kluseczki 
  • jajka- 2 sztuki
  • mąka typ 450- 4 łyżki
  • sól- szczypta

7 komentarzy:

  1. Zupkę pomidorową uwielbiam a z lanymi to fajny pomysł :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam! Świetny sposób na idealne kluseczki :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam i pomidorową, i lane kluski, ale jakoś nigdy nie wpadłam, żeby jedno z drugim połączyć. Koniecznie do nadrobienia! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ugotuj kocioł takiej zupy i mnóstwo kluseczek. Domowa zupa jest przepyszna !!!!!!!

      Pozdrawiamy serdcznie
      Tapenda

      Usuń
  4. Uwielbiam lane kluski w zupach, ale nigdy nie wpadłem na pomysł z woreczkiem :) znane kluseczki przybrały nowy kształt :) Na pewno wypróbuję

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...