środa, 25 kwietnia 2012

Krewetki na przystawkę




Inspiracją do tego dania był wyczytany, kilka lat temu, przepis Pascala Brodnickiego. Przystawka jest tak pyszna, że chce się jeszcze i jeszcze…….



Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij   TUTAJ

7 komentarzy:

  1. Dawno nie jadłam tak pysznie przygotowanych krewetek... Do tego bagietka i winko! Nawet towarzystwa bym nie potrzebowała, byłoby więcej dla mnie;)))

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam krewetki i dosłownie nie mogę się napatrzeć na pierwsze zdjęcie :)Wyglądają przepysznie.

    OdpowiedzUsuń
  3. Zupelnie sie nie dziwie, ze chce sie jeszcze - takie krewetki musza smakowac wspaniale!
    (A co do kuchni francuskiej, Franco ma troche racji, ich haute cuisine jest przekombinowana. Ale ta domowa francuska kuchnia jest wspaniale prosta!)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiamy krewetki, na pewno sprobujemy!

    OdpowiedzUsuń
  5. Niestety Polacy nadal nie rozumieją idei francuskiego posiłku...on nie składa się z jednego dania, ale z serii mniejszych - najpierw jest aperitif, potem przystawka, danie główne, deska serów i deser...uff...i to ma być mało? Gwarantuję,że niejeden Pan by wymiękł w trakcie :D Oni jedzą wiecej niż Polacy! :)

    A krewetki muszą być wyborne..szczególnie z tym grejfrutem :)
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  6. Ten grapefruit mnie zaintrygował.
    Do zrobienia

    OdpowiedzUsuń
  7. z greipfrutem nigdy nie jadłam a jeden od dawna leżakuje w lodówce :) a krewetki to dla mnie coś w rodzaju nagrody! uwielbiam :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...