Jeden z
moich ulubionych sposobów na bakłażana to jego upieczenie na grillu. Stanowi on
wyśmienity dodatek do grillowanych mięs i sałatek. A jeśli tak naprawdę
zaszaleć to i na kanapce z serem czy wędliną też się sprawdzi. Czosnek, którym hojnie
dekoruję plasterki bakłażana neutralizowane są przez
natkę pietruszki.
Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl
Aby przejść do całego przepisu. Kliknij
TUTAJ
wakacje w pełni! i ze smakiem ;]
OdpowiedzUsuńwakacje " za chwilę" ale się już przygotowuję :)D
UsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda
jak lekko i pysznie.
OdpowiedzUsuńuwielbiam. bakłażana mogę jeść na kilogramy :)
OdpowiedzUsuńTo mamy z soba coś wspólnego :)
UsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda
Uwielbiam tak podanego bakłażana :)
OdpowiedzUsuńNo i mnie masz. Uwielbiam! dodałabym jeszcze odrobinę świeżego chili i jestem w niebie;)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam serdecznie
Z tym chilli to wcale nie głupi pomysł!!!!!!!!!!!!!!!!!
UsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda
Cudowności!
OdpowiedzUsuńMam w lodówce tylko cukinię i będę ją dziś grillować. Choć może się skuszę i dokupię jakiegoś bakłażana do pary, to będzie duet idealny ;)
Serdeczne pozdrowienia,
Edith
Co za smaczny zbieg okoliczności, u nas dziś również króluje bakłażan :)
OdpowiedzUsuńwidziałam u was dziś makaron i myślenie o wakacjach :)
UsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda
Mamy niewielkie opóźnienie, zbyt wiele przepisów, zbyt mało czasu :)
UsuńTwój przepis spada mi jak z nieba, mam bakłażana i kompletnie nie wiedziałam, co z nim zrobić :)
OdpowiedzUsuńUwielbiamy " spadać z nieba" na miękki materac ha ha ha
UsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda
mniam, prosto,szybko i smacznie to to co misie lubią najbardziej:)
OdpowiedzUsuńmniam, prosto,szybko i smacznie to to co misie lubią najbardziej:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam bakłażana, a ten wygląda niesamowicie!
OdpowiedzUsuńach, bo myu niesamowite jesteśmy, tak samo jak ten bkłażan, ktorego polecamy ;D
UsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda
Jestem wielbicielką bakłażana pod każda postacią, a grillowanego to już najbardziej! Narobiłam sobie tylko ochoty!
OdpowiedzUsuńFantastyczny! Pięknie wygląda! Następnym razem, gdy w łapki wpadnie mi bakłażan, na pewno wypróbuję ten sposób:)
OdpowiedzUsuńdla mnie to idealna przegryzka na wieczór jak chwyci mnie podjadanie....
OdpowiedzUsuń