Mięso lekko wysmażone ma tyleż samo zwolenników co i
przeciwników. My należmy do tej pierwszej kategorii. Cenimy sobie zjeść, raz na
jakiś czas, dobry, kruchy kawałeczek. Tagliata, termin oznacza grillowane " kawałki mięsa" można wykonać z antrykotu, rostbefu lub polędwicy.
Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl
Aby przejść do całego przepisu. Kliknij
TUTAJ
mięsko wygląda wspaniale!
OdpowiedzUsuńPysznie skomponowane, dla mnie raczej z mocniej wysmażoną :) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńNie ma sprawy, robimy każdemu według życzenia:)
UsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda
Doskonały pomysł z solą i rozmarynem na patelni grillowej. Wypróbuję u siebie, bo także mam żeliwną :)
OdpowiedzUsuńCo do opisu cen i jakości mięsa w polskich sklepach, to zgadzam się w 100%. Nic dodać, nic ująć.
Z piątkowymi pozdrowieniami,
Edith
Ja tez lubie czasem zjesc kawalek dobrej wolowiny. I podobnie jak ty, najbardziej lubie taka surowa w srodku. Tutaj ceny nie sa moze niskie, ale tez i nie na tyle zawrotne, by czlowiek zalamywal rece, no i jakosc tez chyba lepsza. A argentynska wolowina faktycznie jest pyszna! Kiedys musze tez sprobowac slynnej wolowiny Wagyu...
OdpowiedzUsuńpozostaje jeszcze do spróbowania wołowina z KOBE. Warto przedtem jednak sprawdzić ceny:)
UsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda
Dziękujemy Wszystkim za komentarze i pozdrawiamy
OdpowiedzUsuńTapenda